Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης|| ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30πμ

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων! Μετά την κούρσα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών, έρχεται η σημερινή να περάσει με την τακτική “σοκ και δέος” ένα αντεργατικό έκτρωμα που:


• χτυπάει το 8ωρο,
• τον σταθερό εργάσιμο χρόνο,
• την Κυριακάτικη αργία,
• επιβάλει τη 10ωρη εργασία,
• τις απλήρωτες υπερωρίες,
• βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.


Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από τη νέα οικονομική κρίση. Τους εξασφαλίζει ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. Τους λύνει εντελώς τα χέρια για να μας αντιμετωπίζουν ως «ομιλούντα εργαλεία» τα οποία θα εργάζονται, όπου, όποτε, αν και όσο μας έχουν ανάγκη για να απογειώσουν την κερδοφορία τους.

Αυτό το έγκλημα απέναντι στους εκατομμύρια εργαζόμενους, ο υπουργός εργασίας το βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό»! Ότι «γίνεται για το καλό μας»!

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε χρόνια εμπειρίας από αυτή την «πρόοδο». Με τα ωράρια λάστιχο, τα 10ωρα και 12ωρα, τα σπαστά ωράρια, την δουλειά σε Κυριακές και αργίες, λευκές νύχτες, black friday. Με νόμους όλων των κυβερνήσεων και με υπουργικές αποφάσεις στο «παρά πέντε», όπου αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο χωρίς ξεκούραση.


Ζήσαμε και ζούμε στο πετσί μας όλους αυτούς τους νόμους και δεν ξεχνάμε ποιος και τι έκανε για μας!


• Ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας επί ΠΑΣΟΚ που διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις
• Ο νόμος για την δουλειά τις Κυριακές, που ξεκίνησε για 7-8 επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τελικά έγιναν 32! επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα έρχονται να ολοκληρωθούν επί ΝΔ.


Αυτό «το καλό» βιώνουμε οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες των S/M που μέσα σε συνθήκες πανδημίας εργαζόμαστε χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες θύματα στον κλάδο και εκατοντάδες κρούσματα.
Αυτό «το καλό» βλέπουμε στους τζίρους των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου που πολλαπλασιάζονται ενώ εμείς γονατίζουμε από την εντατικοποίηση μετρώντας καθημερινά θύματα εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Άδειες, ρεπό, διαλείμματα, ωράρια έχουν γίνει λέξεις ταμπού προκειμένου «… να βγει η δουλειά»!


Αυτό «το καλό» θα ζήσουμε οι χιλιάδες μερικώς απασχολούμενοι στο εμπόριο αφού με το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό.

Το 8ωρο κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!
Όλοι στον αγώνα!
Όλοι στην απεργία

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, οργανώνουμε τον αγώνα μέσα σε κάθε κατάστημα, τις αποθήκες και τα γραφεία των εμπορικών επιχειρήσεων! Το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, δίνοντας μάχη για να ξεσκεπαστεί η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να μην επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, για να διαμορφωθεί ένα μαζικό μαχητικό απεργιακό κλίμα. Ξεπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαλε άχνα για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στο νοσοκομείο και κουνούσε το δάχτυλο στα πλαίσια ης κυβερνητικής προπαγάνδας περί ατομικής ευθύνης. Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση πάει να καταργήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το 8ωρο, αντί να οργανώνει τον αγώνα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα συνεδριάζει το ΔΣ μόνο για το πως θα οργανώσει το συνέδριο του εργατικού κέντρου και για την απεργία τσιμουδιά.


Θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε το απεργιακό κάλεσμα του σωματείου να φτάσει σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, σε κάθε εργασιακό χώρο. Το «δεν πάει άλλο», «δεν αντέχουμε να εργαζόμαστε σαν σκλάβοι», η διάθεση νέων συναδέλφων να μην συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα που ζούμε, είναι για όλους κινητήρια δύναμη!


Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Με τους συναδέλφους μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο σχεδιάζουμε την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.


• Απαιτούμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα να μην κατατεθεί.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio