ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ||ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 10/06 ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ!

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Πέμπτη 10/06 ενάντια στη ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας:

-Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο – Καθιέρωση 10ωρης δουλειάς: Με ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή και θα αναπληρώνονται με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση, είτε για συμβάσεις ορισμένου είτε αορίστου χρόνου.

-Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση: Δίπλα στους εργαζόμενους του εμπορίου, προστίθενται και άλλοι, όπως οι υπηρεσίες ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) και τεχνικής υποστήριξης πελατών.

-Εκτόξευση των υπερωριών και σκόντο στην αμοιβή τους: Αυξάνονται στις 150 οι ώρες των υπερωριών από 120. Θα αμείβονται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ τώρα είναι 60%. Επίσης ενώ κάποιος προσλαμβάνεται για 4ωρο, πλέον μπορεί να βγαίνει με «σπαστό» παραπάνω ώρες και να πληρώνεται με το ½ της υπερωρίας!

-Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και γίνεται «Ανεξάρτητη Αρχή»

-Περισσότερη «ελευθερία» για απολύσεις: Αντί να γυρνάει πίσω ένας άδικα απολυμένος, το δικαστήριο θα διατάσσει απλώς την καταβολή εώς 3 μισθών.

-Νέα εμπόδια στην απεργία και φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης: Θα πρέπει τα μέλη να είναι καταχωρημένα σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» θα επιβάλλεται και για να κηρυχθεί απεργία αλλά και για να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων! Η περιφρούρηση απεργίας θα απαγορεύεται και «θα οδηγεί με δικαστική απόφαση στη διακοπή της απεργίας».

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio