Για το άνοιγμα καταστημάτων στις 2 Γενάρη

Αθήνα, 21/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το άνοιγμα καταστημάτων στις 2 Γενάρη

Πάνω στην εξάντληση των χιλιάδων εμποροϋπάλληλων σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, απλώνεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που ειδικά αυτές τις μέρες κορυφώνεται.

Όμως τις ίδιες μέρες, αυτές των εορτών, στα πρόσωπα των χιλιάδων εμποροϋπάλληλων στα μαγαζιά, στα ταμεία, στην εξυπηρέτηση, στα πρόσωπα των εργαζομένων που μεταπηδούν από πόστο σε πόστο, δεν υπάρχει ούτε το τυπικό, παγωμένο χαμόγελο. Η κόπωση έχει φτάσει στο κόκκινο!

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν αρκεί η γαλέρα του ωραρίου-λάστιχο, το κόψιμο των ρεπό, τα διαλείμματα με το σταγονόμετρο και οι αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες, επιχειρούν να ανοίξουν τα καταστήματα ΚΑΙ στις 2 Γενάρη, μέρα που για χιλιάδες εμποροϋπάλληλους ήταν μέρα ξεκούρασης από το συνεχές και αδιάκοπο ωράριο των γιορτών.

Ως σήμερα κάποιες επιχειρήσεις όπως πχ ο ΑΒ, τα Jumbo ήδη έχουν δώσει το σήμα για να ανοίξουν τα καταστήματα τους. Από κοντά εμπορικά κέντρα όπως στο River αναφέρονται σε «διακριτική ευχέρεια» των εμπορικών αλυσίδων για να ανοίξουν.

Η ίδια η ζωή γράφει πως … από τις 25 Νοέμβρη μέχρι τις 2 Γενάρη οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δε θα εργαστούν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 26 Δεκέμβρη και την Πρωτοχρονιά. Δηλαδή σε μία περίοδο που εντάχθηκαν ως εργάσιμες μέρες όλες οι Κυριακές, υπήρχαν η Black Friday και η cyber Monday που όλοι γνωρίζουν πως η προετοιμασία και η λήξη για τις συγκεκριμένες εμπορικές φιέστες δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν αυθημερόν και την ίδια στιγμή σε αρκετούς Δήμους οργανώνονταν λευκές και κόκκινες νύχτες με ωράριο συνεχές ως τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα μπορούν να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό τους, θα μπορούν να διαθέσουν χρόνο στις οικογένειες τους και στη ψυχαγωγία τους, ακριβώς  3 μέρες!

Στις 2 Γενάρη να μην ανοίξει καμία εμπορική επιχείρηση!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να βρεθούν αυτές τις μέρες δίπλα στους συναδέλφους, να φρενάρουν με παρεμβάσεις τους, τις όποιες διαθέσεις έχουν οι εργοδοσίες για άνοιγμα των καταστημάτων.

Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για όλο τον κλάδο!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio