ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ: «Μαύρο» στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές!!!

«Μαύρο» στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές!!!

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αποδυναμώσει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας που μας πιέζουν και μας τρομοκρατούν σε κάθε ευκαιρία. Η πείρα που έχουμε είναι τεράστια. Όμως ο ξεπεσμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια.

Τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα πραγματοποιούνται οι εκλογές ενός σωματείου «φάντασμα» με το όνομα “ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ”, που είναι το μεγαλύτερο σωματείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και ταυτόχρονα η πιο πολυπληθής οργάνωση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Το συγκεκριμένο “σωματείο”, αποτελεί εργαλείο στα χέρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν έχει καμία σχέση με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντα τους. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “σωματείου” είναι υψηλόβαθμα στελέχη των super market, περιφερειάρχες και διευθυντές καταστημάτων. Είναι στελέχη που κατέχουν διοικητικές θέσεις στα super market, που προωθούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αποφασίζουν απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές για τους εργαζόμενους.

Φέτος οι εκβιασμοί ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο! Οι άνθρωποι της εργοδοσίας πήγαν να κάνουν τις εκλογές στα κρυφά, τρεις μήνες πριν την καθορισμένη ημερομηνία που λήγει η θητεία του «δήθεν» διοικητικού Συμβούλιου, με ανύπαρκτες συλλογικές διαδικασίες και εκλογοαπολογιστική συνέλευση-παρωδία, που ποτέ δεν ανακοινώθηκε στους χώρους δουλειάς. Ακόμα και όταν πιάστηκαν στα πράσα, με διαφορές δικαιολογίες και χειρισμούς προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ).

Όμως οι εκβιασμοί και οι απειλές υπήρξαν και σε συναδέλφους όλες τις προηγούμενες μέρες. Τα διευθυντικά στελέχη και οι προϊστάμενοι αφού πρώτα επέλεγαν συναδέλφους από κάθε κατάστημα, τους καλούσαν ανά δύο σε κλειστά γραφεία. Στη μία αλυσίδα supermarket τους ανακοίνωναν πως πρέπει να ψηφίσουν με ταυτότητα και βιβλιάριο τάχα για το επικουρικό τους ταμείο και σε άλλη αλυσίδα πιο κυνικά και ωμά τους καλούσαν στις εκλογές του “σωματείου”, τονίζοντας πως η συμμετοχή “δεν είναι προαιρετική” αλλά επιβάλλεται. Μπροστά σε αυτήν τη βρώμικη διαδικασία, υπήρξαν συνάδελφοι που αηδιασμένοι και πιεσμένοι αλλά με αξιοπρέπεια και θάρρος, απευθύνθηκαν στο ΠΑΜΕ και στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι εκλογές-παρωδία αυτού του «μηχανισμού» έχουν και συνέχεια. Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του Σκλαβενίτη. Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο Παντελιάδη αλλά και τον ΑΒ Βασιλόπουλο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έρχεται στο χώρο των εκλογών, χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

Από το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο εκλέγονται άτομα που από τα χέρια της εργοδοσίας πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ, είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι «ανεξάρτητοι συνδικαλιστές» έτσι όπως αυτοαποκαλούνται στη μία και μοναδική ανακοίνωση που έβγαλαν τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ. Είναι αυτοί που οργανώνουν και επιβλέπουν τις «διαδικασίες» των εκλογών.

Στις εκλογές αυτού του σωματείου-μηχανισμού δεν υπάρχει ουσιαστικά μητρώο! Ψηφίζει όποιος μπει μέσα. Από τις τρείς πρώτες μέρες των εκλογών πάνω από το 60% των ψηφισάντων αποτελούν νέες αιτήσεις.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατήγγειλε από την πρώτη μέρα, όλες αυτές τις διαδικασίες, το αλισβερίσι με την εργοδοσία, τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Το σωματείο μας πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες με την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στο εργατικό κέντρο Άρτας αλλά και την ΟΙΥΕ. Το σωματείο μας βγήκε ποιο δυνατό μέσα από αυτές τις διαδικασίες κάνοντας επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το θέμα τις ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Όρος για να γίνει αυτό είναι και η σύγκρουση με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Μην πέφτεις στην παγίδα της δήθεν ανάπτυξης για την οποία μιλάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση ΝΔ. Είναι προς όφελος μόνο των μονοπωλίων, αφού η εργατική τάξη, ο λαός, θα συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο με τους μισθούς πείνας, τα σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, αναπτυξιακά πακέτα, τζάμπα εργατική δύναμη.

Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη μάχη ενάντια στα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης που βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία. Επιδιώκουμε ο καθένας και η καθεμιά να μπορεί να αξιοποιήσει σωστά την πείρα του, που λέει πως οι “σωτήρες” τέλειωσαν, πως το μικρότερο κακό οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Να διεκδικήσουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν στη διάρκεια της κρίσης. Να δυναμώσουμε, να αντεπιτεθούμε και να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης!!!».

“Έξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα”!

 

Άρτα 22/09/2017                                                                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio