Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης: Καταγγελία για Καραγεωργόπουλο

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης, απαιτεί την άμεση αποπομπη και την καθαίρεσή του εργοδότη Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Καλεί τα τη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με το συγκεκριμένο θέμα. Τα σωματεία ανήκουν στους εργάτες. Να πάρουν πόδι οι εργοδότες και τα τσιράκια τους. 

Tα τελευταία χρόνια, είναι αμέτρητα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η στάση τους απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, απέναντι σε εστίες αντίσταστης σε κάθε κλάδο, και στο Εμπόριο, τα αλισβερίσια με τον ΣΕΒ είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν.  

Όμως οι εργατοπατέρες πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Στις γραμμές τους δεν δίστασαν να έχουν και εργοδότες, έβαλαν τα αφεντικά μέσα στα σωματεία μας.  

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ εκτός από «εκπρόσωπος εργαζομένων» είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία  «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες. 

Οι ευθύνες βαραίνουν την παράταξή του, καθώς και τις πλειοψηφίες της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ, που έχουν στις γραμμές τους έναν εργοδότη, και μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις. 

Μόνο οι εργαζόμενοι, με τη μαζικοποίηση των σωματείων, με την συμμετοχή τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, σε κάθε δραστηριότητα του ταξικού κινήματος, με την ανάδειξη συναδέλφων αγωνιστών στα συνδικαλιστικά όργανα, μπορούν να εξασφαλίσουν την ταξική γραμμή των σωματείων, την αδιάλλακτη στάση τους με βάση το αίτημα για δουλειά και ζωή σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio