Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου||Δελτίο Τύπου περιοδεία στο supermarket στα Θυμιανά

Δίπλα στους εργαζόμενους του super market στα Θυμιανά βρέθηκαν μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από την εμφάνιση εννιά συνολικά εργαζομένων θετικών στον κορονοϊό. Ανάρτησαν πανό έξω από το χώρο με το σύνθημα “πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!”, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους μεταφέροντας τα αιτήματα του Σωματείου για κλείσιμο του καταστήματος για όσο χρειαστεί με βάση και τους ειδικούς, για την απολύμανση των χώρων, για δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, με κρατική ευθύνη.

Τα αιτήματα, μεταφέρθηκαν και στον προϊστάμενο που βρισκόταν στο κατάστημα, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση της εργοδοσίας που ρισκάρει τη ζωή των εργαζομένων αφήνοντάς τους έκθετους.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να σηκώσουν το ανάστημα τους σπάζοντας το φόβο και την τρομοκρατία.

Τα μέλη του Σωματείου τόνισαν πως μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τέλος στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τους.

Τελικά οι χώροι δουλειάς είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες να βαραίνουν της κυβέρνησης που έχει βάλει πάνω από την προστασία και την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και του λαού, την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προχωράει στην υλοποίηση μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων. Ενώ παράλληλα εντείνει την καταστολή, θέλοντας να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου” στους χώρους δουλειάς. Δείχνοντας ακριβώς ότι αυτό που φοβάται πραγματικά είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Με τους αγώνες μας αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι στην τήρηση των μέτρων από την κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio