Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων||Για το εργοδοτικό έγκλημα στα σούπερ μάρκετ “SYNKA-Δήμητρα”

Την Παρασκευή 29 Γενάρη 2021 συνέβη σοβαρό εργοδοτικό έγκλημα (εργατικό ατύχημα το ονομάζουν) στο υποκατάστημα της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ “SYNKA-Δήμητρα” στο Σαρόκο, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης. Στον αγώνα για το μεροκάματο, εργαζόμενος περίπου 60 ετών, ιδιωτικού συνεργείου, που έχει αναλάβει τις εργασίες, έπεσε από ύψος πολλών μέτρων όταν κατέρρευσε τμήμα της στέγης του υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να πέσει με ορμή πάνω στα ράφια με τα προϊόντα. Το γεγονός συνέβη γύρω στις 14:00 με το κατάστημα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με εργαζόμενους και πελάτες εντός αυτού!

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με σοβαρά κατάγματα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συνάδελφος εργάζονταν ανασφάλιστος!

Η ευθύνες της εργοδοσίας SYNKA των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα” είναι τεράστιες, καθώς δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και κοινού. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αποκρύψει το γεγονός “συμβουλεύει” τους συναδέλφους που γνωρίζουν, να μη μιλήσουν, χωρίς παράλληλα να έχει ενημερωθεί κανένας συνάδελφος από τα υπόλοιπα καταστήματα της αλυσίδας!
Το περιστατικό αυτό δείχνει και επιβεβαιώνει τον τρόπο με το οποίο η μεγαλοεργοδοσία βλέπει τις ζωές μας.

Μας θεωρεί αναλώσιμους, κάτι σαν τα χαρτιά υγείας στα ράφια των σουπερ μάρκετ! Για εμάς, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και θα το διασφαλίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο! Το περιστατικό αυτό δε θα μείνει αναπάντητο! Καλούμε εδώ και τώρα την εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πληρώσει για ότι χρειαστεί ο συνάδελφος τόσο για την αποκατάσταση της υγείας του όσο και για το επόμενο διάστημα! Να παρθούν αυστηρά μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων! Εδώ και τώρα το κράτος να αναλάβει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες και να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους!

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο μας και να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
e-mail: [email protected], Τηλ.: 6997233616, 6978404989

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio