ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Για τα ΙΚΕΑ

 

Διεύθυνση : Γιοσέφ Ελιγιά 7, 2ος όροφος

Επικοινωνία: 6974210546, 6994395361,6936958901

e-mail:[email protected]

ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΙ;

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ; ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ;

  Συνάδελφε, συναδέλφισσα  του ΙΚΕΑ,

  Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Φουρλής, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στα (εύρωστα) οικονομικά της εταιρείας , παρουσίασε αναλυτικά και το πλάνο για τα ΙΚΕΑ. Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται και η σμίκρυνση στο μισό (από 20.000 σε 10000 τ.μ.) των καταστημάτων σε Ιωάννινα και Λάρισα. Όλα καλά για την επιχείρηση αλλά:

ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΓΙΑΤΙ;

  Γνωρίζοντας, ότι αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έχουν περάσει πλήθος αντεργατικών μέτρων προς αξιοποίηση από την εργοδοσία (ατομικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία κ.τ.λ.), ενώ έρχεται το Πάσχα προς ψήφιση και η 10ωρη εργασία, δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Ιωαννίνων ανησυχούν!

ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!

  Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων να είναι σε επαγρύπνηση! Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού μας και να πάρουν τα μέτρα τους! Να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους από την Λάρισα, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και στα άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ (Αθηνών , Θεσσαλονίκης κ.τ.λ.) για τις αλλαγές που ετοιμάζονται. Με κοινή δράση, να αποτρέψουν τα όποια σχέδια της εργοδοσίας για αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι αλλαγές μπορεί να μην αφορούν μόνο τα τετραγωνικά των καταστημάτων σε Ιωάννινα/Λάρισα, αλλά και να επεκτείνονται στους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων του ομίλου. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, κανένας εργαζόμενος μόνος!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio