Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, η σύσκεψη που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία του νομού Έβρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων-εμποροϋπαλλήλων ”Η ΕΝΟΤΗΤΑ’, οικοδόμων, επισιτισμού –τουρισμού, ιδιωτικών εκπαιδευτικών και συνταξιούχων ΙΚΑ. Επίσης παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους όπως των εκπαιδευτικών και των δασκάλων, εργαζομένων στους ΟΤΑ, συνταξιούχων Δημοσίου, εργαζομένων ΚΥ Αλεξανδρούπολης (πρώην ΙΚΑ), εκπρόσωποι της Ένωσης γονέων Αλεξανδρούπολης ,του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης, των λογιστών Βορείου Έβρου καθώς και εκπρόσωποι φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος.


Στην συζήτηση μεταφέρθηκε εμπειρία από διάφορους χώρους δουλειάς, αναδείχτηκαν πλευρές όλων των μέχρι σήμερα αντεργατικών νόμων με αιχμή το νόμο-έκτρωμα και η προσπάθεια του κράτους και των εργοδοτών να βάλουν εμπόδια στη δράση των σωματείων. Τονίστηκε η ανάγκη έντασης της παρέμβασης των σωματείων στους χώρους δουλειάς και η συντονισμένη δράση τους που θα συμβάλει στο πανελλαδικό απεργιακό μέτωπο που προετοιμάζεται ήδη από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις.


Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία, με το κλείσιμο περιφερειακών και τοπικών ιατρείων, την κατάσταση των δυο νοσοκομείων του νομού και των Κέντρων Υγείας έγινε συζήτηση και διαμορφώθηκε πλαίσιο διεκδικήσεων. Αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη τύπου και να γίνει κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Νοέμβριου στις 6:30μμ μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης .
Ακόμη στις παρεμβάσεις εκπροσώπων απασχόλησαν τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πλημμύρες στο νομό και προγραμματίστηκε δράση ανάδειξης των διεκδικήσεων των πλημμυροπαθών το Σάββατο 20 Νοέμβριου.


Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε η βαθύτερη εμπλοκή της περιοχής ως αποτέλεσμα και της νέα συμφωνία που υπογράφηκε με τις ΗΠΑ, η οποία, προβλέπει την εγκατάσταση μόνιμης στρατιωτικής αμερικανικής δύναμης, προσθετικά στη χρήση του λιμανιού και άλλων βασικών υποδομών προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, διαμορφώνοντας επικίνδυνες συνθήκες. Γι αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης στης 17 Νοέμβρη στις 6:00μμ μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio