κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ακούς από παντού ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος των τελευταίων 80 χρόνων, ότι πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου, να δεις από πού θα κόψεις, να προσαρμοστείς για να μην πεθάνεις.

Σου λένε να περιμένεις να ζήσεις με voucher και pass, με επιδόματα ή στην καλύτερη να κάνεις υπομονή, να περιμένεις τις εκλογές για να επιλέξεις νέο σωτήρα μπας και σου δώσει λίγα παραπάνω ψίχουλα.

Σου λένε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που ζεις, ότι η κρίση αυτή είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Ότι την πληρώνουμε όλοι.

Την ίδια ώρα όμως που οι εργαζόμενοι ψάχνουμε πως θα βγάλουμε το χειμώνα, που γινόμαστε λάστιχο για να πάρουμε ένα μισθό που τελειώνει στις 10 του μήνα, που ψάχνουμε για δεύτερη ή και τρίτη δουλειά για να τα βγάλουμε πέρα, κάποιοι θησαυρίζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της πανδημίας ο τζίρος των σούπερ μάρκετ έχει εκτιναχθεί σε πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο που σχετίζεται με τον τουρισμό, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έβγαζαν τη δουλειά για δύο και τρείς εργαζόμενους, οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν σπάσει ρεκόρ εσόδων, που απ’ ότι φαίνεται ξεπερνάνε αυτά του 2019.

Αυτοί οι τζίροι, αυτά τα έσοδα, αυτή η ανάπτυξη είναι που έχει περάσει από τα χέρια και τις πλάτες τις δικές μας. Εμείς όμως είμαστε που μας καλούνε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι για να βγάζουν ακόμα περισσότερα κέρδη οι όμιλοι.

Σαν να μην έφταναν αυτά και η σημερινή κυβέρνηση (σε συνέχεια του έργου των προηγούμενων) εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στα πλαίσια της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ. Από τη μια κάθε χρόνο 5 δις ευρώ από τα δικά μας χρήματα πηγαίνουν στο «συμμαχικό» ταμείο αντί να δίνονται για τις ανάγκες του λαού μας, και από την άλλη στέλνουν πρόθυμα στην Ουκρανία υλικό που θα μπορούσε να διατεθεί για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας, σε μια περίοδο που οι εντάσεις και οι ανταγωνισμοί στην περιοχή οξύνονται.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα του τελευταίου μόλις χρόνου που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από τους δικούς μας αγώνες μπορούμε να κερδίζουμε.

Από την εμπειρία των εργαζομένων στην efood, στην COSCO, τα πετρέλαια Καβάλας, τους οικοδόμους με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, τώρα από τον αγώνα των εργαζομένων στη

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που παλεύουν για ανάκληση των απολύσεων και για υπογραφή σύμβασης έχουν όλα ένα συμπέρασμα:

Το μόνο που φοβίζει κυβερνήσεις και εργοδοσία είναι ο οργανωμένος αγώνας μας. Η συμμετοχή στο σωματείο, η διεκδίκηση, η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΟΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό Τομέα

• Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού

• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 11:00

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio