ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ& ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΔΡΑΜΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01/2018 ΣΤΙΣ 18.30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01/2018

ΣΤΙΣ 18.30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΕ

Τώρα στις γιορτές κληθήκαμε άλλη μια φορά να δουλέψουμε εξαντλητικά ωράρια, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό. Μας κάλεσαν να δουλέψουμε από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις Κυριακές που φέτος ήταν 3 μέσα στην περίοδο των γιορτών. Εισάγουν νέες μορφές, όπως BLACK FRIDAY, Λευκές Νύχτες, κόκκινες νύχτες…

Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σπάει κόκκαλα στα σουπερμάρκετ και γενικά στο εμπόριο, με δουλεμένα και απλήρωτα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με 4ωρο, ωρομίσθιοι, 16ωρα κ.α.. Εδώ και καιρό έκανε την εμφάνιση της και η ενοικίαση εργαζομένων και στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας με δουλεμπορικά γραφεία μεσαζόντων που στον ήδη κουτσουρεμένο μισθό των εργαζομένων παίρνουν προμήθεια, για να μπορεί έτσι ο πραγματικός εργοδότης να παραβιάζει μέρη της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς να έχει ευθύνη. Αυτά βέβαια δεν αναφέρονται σε καμία διαφήμιση, σε καμία ευαγή και κοινωνική προσφορά μεγαλοκαρχαρίων της πόλης μας και του νομού μας.

Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει, για τα μονοπώλια, οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με επιστέγασμα την απουσία Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους έχει λύσει τα χέρια για την ένταση της εκμετάλλευσης χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Με το νόμο που φέρνουν προς ψήφιση για τα συνδικαλιστικά, ετοιμάζονται, εντείνοντας την καταστολή, θέλουν να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων.

Θέλουν να είμαστε στη γωνία γιατί φοβούνται τη δύναμή μας και καλά κάνουν!

Θέλουν “σιγή νεκροταφείου” μέσα στους χώρους δουλειάς για να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα κέρδη τους στις πλάτες μας χωρίς καμία αντίδραση!

Το μέλλον που θέλουν για εμάς και τα παιδιά μας, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα μισθών, ωραρίων, πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το δικαίωμα στη μητρότητα και όσα άλλα μας ετοιμάζουν μέσα από το δρόμο της “ανάπτυξής” τους, που μάλιστα την ονομάζουν δίκαιη! Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση, οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε καθημερινά όλα τα αντεργατικά μέτρα που “θα μας βγάλουν στις αγορές”, όλους τους νόμους που “θα μας φέρουν την ανάπτυξη”, η οποία μάλιστα θα είναι “δίκαιη”…

Τα μέτρα αυτά που προωθούνται με το πρόσχημα ότι διευκολύνει τον “καταναλωτή” να ψωνίσει και άρα να ανέβει ο τζίρος, αποτελεί χτύπημα και για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους. Στον κλάδο του Εμπορίου, για χάρη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ για τους εργαζόμενους “ανθούν” η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, δίπλα σε αυτά συσσωρεύονται δεκάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης για κάθε εργαζόμενο, με την “υπόσχεση” ότι θα του χορηγηθούν κάποια στιγμή τα ανάλογα ρεπό. Μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει επίσης πλώρη για να “εξαφανίσουν” την πλήρη απασχόληση και το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, προβλέποντας μέσα από ατομικές συμβάσεις τη “διευθέτηση” του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Το “σπαστό” ωράριο που εφαρμόζουν επιχειρήσεις, αναγκάζει τους εργαζόμενους να σπαταλούν όλη τους τη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων του Εμπορίου για δουλειά όλες τις μέρες της βδομάδας, με ωράρια που κόβονται και ράβονται για να προσαρμοστούν πλήρως στις ανάγκες τους, χωρίς σταθερό ωράριο εργασίας και μέρες ξεκούρασης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το κλαδικό μας σωματείο, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλληλων & Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας, σας καλεί να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους ενωμένους με ένα στόχο: Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία, στη ζωή και τη δράση των σωματείων μας! Να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, ανάπαυση τις Κυριακές.

Με τη συλλογική και οργανωμένη δράση μας να βάλουμε εμπόδια σε παλιά και νέα μέτρα που φέρνουν και μας εξαθλιώνουν. Η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι το δικό μας όπλο. Αυτός είναι ο φόβος τους για αυτό παίρνουν μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε επαφή των εργαζομένων με το κλαδικό τους σωματείο, τη συνδικαλιστική δράση και τη συζήτηση μέσα στα καταστήματα.

Αυτό τους το φόβο πρέπει να κάνουμε πράξη με συλλογική οργάνωση και αγώνα.

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλληλων ν. Δράμας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, οργανώνοντας την πάλη ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας. Σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Αποκαλύπτει το ρόλο των δήθεν υπερασπιστών των εργαζομένων, του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να γίνουν δραστήρια μέλη.

Οι νόμοι για να κλείσει η 3η αξιολόγηση δεν θα είναι οι τελευταίοι. Αυτό που κρύβουν με ξετσιπωσιά οι κυβερνώντες, το λένε ξεκάθαρα οι ίδιοι οι κεφλαιοκράτες. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε για ακόμη μια φορά, ότι πρέπει να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις» και μετά το μνημόνιο. Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι δύσκολες για αυτούς , αλλά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Δεν πρέπει όλοι αυτοί οι νόμοι που σκάβουν πιο βαθύ τον λάκκο για μας, να μας βρίσκουν απροετοίμαστους, ανοργάνωτους. Να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης των μέτρων να δώσουμε έτσι την απάντηση που πρέπει και στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα που ξεκάθαρα υπηρετεί: δεν συμβιβαζόμαστε με μια ζωή στην ανέχεια και στη φτώχεια. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 6.30μμ στην Κ.Πλατεία Δράμας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio