Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στο νησί.

Για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στο νησί μας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8:00πμ στο “Σκυλίτσειο” νοσοκομείο, να καλωσορισουμε τον υπουργείο Υγείας Πλευρη όπως του αρμόζει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που τρία χρόνια τώρα έχει αφήσει ανοχύρωτα τα νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία. Το νησί μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα: η προτοβαθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, για ειδικότητες στο νοσοκομείο κλείνονται ραντεβού ακόμα και μετά το 2023!!!

Οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν τη δυνατότητα) αναγκάζονται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη αναζητώντας υπηρεσίας υγείας σε ιδιωτικά κέντρα υγείας. Τη στιγμή που, έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα, τους αβασταχτους λογαριασμούς του ρεύματος, τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς από το Δήμο Χίου. Κι ενώ όλα παίρνουν την ανιουσα οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και δέκα χρόνια, που ενώ μας φτωχοποιεί θεωρώντας την υγεία κόστος, δίνει απλόχερα πακτωλό χρημάτων για νατοϊκους εξοπλισμούς, μετατρέποντας το λαό σε στόχο αντιποίνων και καλοπληρωτή στους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα υποτιθέμενα μέτρα που έχει πάρει. Μέτρα για να ρηξει στάχτη στα μάτια, αλλά στην πραγματικότητα εξαγριωνει περισσότερο τους εργαζομένους. Αυτή η οργή χρειάζεται να μετατραπεί σε οργάνωση στα σωματεία μας.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του ιδιωτικού τομέα να δηλώσουν την αντίθεση τους σ αυτή την πολιτική, προσπερνώντας την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου που αφήνει την αντιπαράθεση μόνο στον χαρτοπολεμο και μάλιστα για επιμέρους ζητήματα.

Το ζήτημα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, αφορά κάθε εργαζόμενο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δώσουν δυναμικό παρόν τη Δευτέρα 8:00πμ στο νοσοκομείο Χίου.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio