ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» : ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

στις 11:30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μετά την πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη με μεγαλύτερο κουράγιο  εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα, θέρμανση και βασικά αγαθά.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν πρέπει να δείξουμε ούτε ανοχή, ούτε αναμονή σε αυτούς που μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη. Για το λαό φτώχεια, ακρίβεια, πλειστηριασμοί, εμπλοκή στον πόλεμο και για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νομούς για να ενταθεί η εκμετάλλευση και να αυξηθούν τα κέρδη τους.

 

Απαιτούμε:

  • 825€ κατώτερο μισθό
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης.

 

Απορρίπτουμε το νέο προϋπολογισμό που προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Τα τραγικά γεγονότα με το θάνατο του μαθητή στο σχολείο των Σερρών αποδεικνύουν την ανάγκη για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη και ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του Κράτους, των Δήμου και της Περιφέρειας.

Η καθημερινή απειλή από την επίθεση των ‘’κορακιών’’ που τρομοκρατούν και εκβιάζουν με πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών απαιτεί προστασία της πρώτης κατοικίας  με νομοθετική ρύθμιση, κούρεμα των χρεών της λαϊκής οικογένειας, διαγραφή των ληστρικών τόκων. Είμαστε στο πλευρό των συνάδελφων μας ομογενών παλιννοστούντων που πολλών τα σπίτια αυτές τις μέρες βρίσκονται στο στόχαστρο.

Μόνο η δική μας οργάνωση με αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

 

Μαζί με τους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων, των φοιτητών, διεκδικούμε:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio