Κοινή ανακοίνωση σωματείων:Τα Σωματεία μας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη, για τον θάνατο του 30χρονου συναδέλφου στο εργοστάσιο των λιπασμάτων της Καβάλας. Άλλος ένας εργάτης που πήγε για το μεροκάματο και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του. Δε γίνεται να μη νιώθουμε οργή που ακόμα ένας εργαζόμενος μπαίνει στη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Δεν είναι τυχαίο που αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων (πριν δυο μήνες στο Λατομείο Μάκρης). Όλοι οι νεκροί και οι τσακισμένοι εργάτες, δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή ούτε από απροσεξία. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς για να βάλουμε πλάτη να ΄΄πάει καλά η επιχείρηση΄΄. Είναι τα ελλιπή μέτρα Ασφάλειας αφού για την εργοδοσία και το κράτος της αυτά θεωρούνται κόστος.Οι κυβερνήσεις έχουν βαριά ευθύνη. Η εργοδοσία των λιπασμάτων αφήνεται στα πλαίσια της «επενδυτικής ελευθερίας» να λειτουργεί με παρένθετες εταιρείες, να χρωστάει όπου θέλει, να διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας, να αξιοποιεί τους νόμους για τις ομαδικές απολύσεις, να συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα.Δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!Απαιτούμε:● Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών.● Την άμεση στήριξη της οικογένειας.● Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.● Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των κενών και την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την εντατικοποίηση των ελέγχων.Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου ΄΄Η Ενότητα΄΄Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και ΠεριφέρειαςΣωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΘράκηςΣωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. ΈβρουΣωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου ΄΄Η Ενότητα΄΄ Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

Τα Σωματεία μας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη, για τον θάνατο του 30χρονου συναδέλφου στο εργοστάσιο των λιπασμάτων της Καβάλας.

Άλλος ένας εργάτης που πήγε για το μεροκάματο και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του.

Δε γίνεται να μη νιώθουμε οργή που ακόμα ένας εργαζόμενος μπαίνει στη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Δεν είναι τυχαίο που αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων (πριν δυο μήνες στο Λατομείο Μάκρης).

Όλοι οι νεκροί και οι τσακισμένοι εργάτες, δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή ούτε από απροσεξία. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς για να βάλουμε πλάτη να ΄΄πάει καλά η επιχείρηση΄΄. Είναι τα ελλιπή μέτρα Ασφάλειας αφού για την εργοδοσία και το κράτος της αυτά θεωρούνται κόστος.

Οι κυβερνήσεις έχουν βαριά ευθύνη. Η εργοδοσία των λιπασμάτων αφήνεται στα πλαίσια της «επενδυτικής ελευθερίας» να λειτουργεί με παρένθετες εταιρείες, να χρωστάει όπου θέλει, να διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας, να αξιοποιεί τους νόμους για τις ομαδικές απολύσεις, να συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα.

Δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!

Απαιτούμε:

● Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών.

● Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

● Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

● Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των κενών και την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου ΄΄Η Ενότητα΄΄

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio