ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες στα καταστήματα
και τις αποθήκες  ΑΒ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που με την δουλειά, τον ιδρώτα σας έχετε συμβάλει καθοριστικά στο να είναι η πολυεθνική ΑΒ Βασιλόπουλος από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του κλάδου (1,473 δις κέρδη το 2009, 1,574 δις κέρδη το 2010, παρουσιάζοντας αύξηση των κερδών της κατά 6,85%).
Παρά την υψηλή κερδοφορία η ΑΒ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ πήρε μέτρα που χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο της θέσης των 10.200 εργαζόμενων, έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις ωραρίων στα μαγαζιά, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι μερικής απασχόλησης (54,63%).

Η συγκρότηση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) έχει αυξήσει την επιθετικότητα κεφαλαίου- εργοδοσίας, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η απολύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς συνολικά έχει περάσει σε άλλα επίπεδα.
Πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, να μονοπωλήσουν την αγορά.
Τα νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα ( εργασιακές σχέσεις- κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας- ασφαλιστικό- βαρεία ανθυγιεινά) σαρώνουν το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο.
Σήμερα η εργοδοσία στα μεγάλα σούπερ μάρκετ  Απαιτεί μειώσεις ωραρίου -μισθών, οι απολύσεις τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, που από τη μια, μεταφράζονται σε χρήμα για την εργοδοσία, από την άλλη, στρώνεται το έδαφος για δουλειά ήλιο με ήλιο, με παναθλίους μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
•     Ομολογεί χωρίς περιστροφές ότι τα όποια μέτρα παίρνει σε βάρος των εργαζομένων έχουν να κάνουν μόνο με την προσπάθειά τους να προστατέψουν τα κέρδη τους που ήταν ασύλληπτα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα σε περίοδο κρίσης.
•      Η απόλυση του Γενικού Γραμματέα του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας συναδέλφου Νίκου Τζελά από της αποθήκες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στα οινόφυτα έγινε επειδή είχε συνδικαλιστική δράση. Επειδή έκανε απεργία. Επειδή καλούσε και άλλους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο, να οργανωθούν. Αυτή η δράση ήταν αγκάθι στο μάτι της εταιρίας αποφάσισαν να τον απολύσουν για να μην εξαπλωθεί το ‘’μικρόβιο’’ της οργάνωσης.
•    Για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους ώστε να μη σηκώσουν κεφάλι, να μείνουν ανοργάνωτοι και να δεχτούν όλα τα επόμενα χτυπήματα που σχεδιάζει η πολυεθνική.
•    Σήμερα πλέον δρόμος προς τα πίσω για κανέναν εργαζόμενο δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο εμείς πρέπει να τον καρπωθούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας  καταδικάσει στη φτώχεια.
•     Σήμερα χρειάζεται να πάρουμε θέση οργανώνοντας την πάλη, των αγώνα μας για να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις, για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.
•      Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΙΥΕ, στα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία στα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε  το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

Ενισχύουμε – μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του.
Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις τις εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση.

Δυναμώνουμε την αντίσταση μας, οργάνωση παντού , με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δυνάμωμα ακόμα περισσότερο του ΠΑΜΕ, είναι όροι απαραίτητοι για να βγουν οι εργαζόμενοι κερδισμένοι με το κεφάλαιο και την περίοδο της κρίσης.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio