ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Στα καταστήματα και της αποθήκες της Καρφούρ Μαρινόπουλος,

Τα μονοπώλια (πολυκαταστήματα και supermarket) στον κλάδο του Εμπορίου όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουν συσσωρεύσει εκατομμύρια κέρδη από τον ιδρώτα μας. Την ίδια στιγμή έχουν κάνει λάστιχο το ωράριο εργασίας, καταργούν την Κυριακάτικη Αργία και αναγκάζουν όλους τους εργαζομένους στο εμπόριο να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα με μισθούς ψίχουλα.

Η ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν αποτελεί εξαίρεση, μετά τη εξαγορά των Σ/Μ Αρβανιτίδης με 149 καταστήματα και 1.100 εργαζομένους, τα ΛΑΡΙΣΑ με 41 καταστήματα και 640 εργαζόμενους φθάνοντας να απασχολεί μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων τους 17.000 και τα καταστήματα σε 1.200 πανελλαδικά αναδεικνύοντας την ως ηγετική δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου.

Η ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ παρά την κερδοφορία και τις εξαγορές που έκανε δεν σταμάτησε την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων :

ü   Γενίκευσε την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο που αγγίζει πλέον το 70% στα καταστήματα με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ.

ü   Προχώρησε σε μειώσεις ωραρίων, έκλεισε δεκάδες καταστήματα, έκανε εκατοντάδες απολύσεις.

ü   Προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις με εργαζομένους στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ü   Εφάρμοσε τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς των εργαζομένων μειώνοντας τους από 50 έως και 200 ευρώ.

ü   Σήμερα αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει «δώσει» όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ζητάει από τους εργαζόμενους να μειώσουν και άλλο τους μισθούς τους εφαρμόζοντας την εκ’ περιτροπής εργασία, κάνουν απολύσεις και μάλιστα στοχευμένες που αφορούν εργαζομένους που αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα παραπάνω.

ü   Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, ανάπτυξη που στηρίζεται πάνω σε τσακισμένα δικαιώματα, ανάπτυξη που έχει ως μόνο στόχο την μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας τους.

Χωρίς τους εργαζόμενους καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

 Η πολυεθνική CARREFOUR θέλει τους εργαζομένους όμηρους της εκμετάλλευσης, του εκβιασμού της, θέλει μα μην σηκώνει κανείς κεφάλι για αυτό το λόγο απολύει αγωνιστές εργαζόμενους μέσα από τα καταστήματα όπως αυτό της Λ. Κηφισίας (πολυκατάστημα avenue), με πρόσχημα την μείωση του κόστους, λες και κόστος για την Καρφουρ Μαρινόπουλος αποτελούσαν τα 200 ευρώ που αμειβόταν το μήνα.

Η απόλυση της συγκεκριμένης εργαζόμενης φανερώνει σχέδιο απολύσεων από την εργοδοσία για να αποκομίσει τα κέρδη που δεν μπόρεσε με την εφαρμογή της            ¨εκ περιτροπής εργασίας¨.

ü  Γυρίστε την πλάτη σε όσους σας καλούν να συμβιβαστείτε, να υποταχτείτε στις ορέξεις τις εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση. Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.

ü  Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ, θέλουν να μας κάνουν πιο φτωχούς με τις συλλογικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών που υπογράφουν, είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους.

ü  Αποτελούν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφαλαίο, στους εργοδότες για να περνά με τις λιγότερες αντιδράσεις η επίθεση τους και τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν η εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η πανελλαδική γραμματεία εμπορίου- υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να βρεθούν στα καταστήματα της ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε όλη την Ελλάδα, με ανακοινώσεις, περιοδείες να βάλουν φρένο στα σχέδια της εταιρίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία Καρφούρ Μαρινόπουλος, να είναι σε ετοιμότητα, να μην εφησυχάσουν, μπορεί σήμερα η εταιρία να έκανε πίσω μετά από παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου, της μαζικές γενικές συνελεύσεις των παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα αλλά θα επανέλθει, να εμπιστευτούν τη δύναμη τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία του κλάδου.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε :

ü   Να επιστραφούν όλα όσα έχει μέχρι σήμερα έχει παρακρατήσει η εργοδοσία από τους μισθούς των εργαζόμενων με την μορφή των επιδομάτων που τώρα «βάφτισε» οικιοθελής παροχές.

ü   Να σταματήσουν και να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις(ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ).

ü   Να επαναφέρουν την απόφαση τους για απεργιακή κινητοποίηση στο κλάδο συνολικά

ü    Από της επιχειρήσεις που εξαγόρασε η Καρφουρ Μαρινόπουλος να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των ωφειλούμενων δεδουλευμένων.

ü  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.

ü    Σταθερή μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

ü    Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ü    Όχι στην εκ περιτροπής εργασία.

                                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio