Αν κάνεις μαϊμούδες και σε πιάσουν με την «γίδα στην πλάτη», φτιάξε νέα Ομοσπονδία!

Αθήνα, 31/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν κάνεις μαϊμούδες και σε πιάσουν με την «γίδα στην πλάτη», φτιάξε νέα Ομοσπονδία!

Συνάδελφοι μας ενημέρωσαν για την εμφάνιση μίας νέας «Ομοσπονδίας» στον κλάδο των «Υπηρεσιών» και για ένα συνέδριο που πραγματοποιείται ξαφνικά αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Λουτράκι! Όταν κάτι γίνεται στο σκότος, όταν μία νέα συνδικαλιστική οργάνωση στήνεται στα μουγκά και όχι ως γεγονός στον κλάδο, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος εργαζόμενος, ο οποιοσδήποτε που σχετίζεται με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ότι κάποιον «λάκκο έχει η φάβα».

Αυτός ο λάκκος δεν είναι άλλος από την οργανωμένη παρέμβαση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και ενός τμήματος της ΔΑΚΕ με πρωτεργάτη το γνωστό «συνδικαλιστή»-αρχιμάγειρα της νοθείας! Με τις γνώριμες τακτικές που ζούσαμε όσον ήταν μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με πλήθος επιβεβαιωμένων περιστατικών για ψηφίσαντες-μαϊμούδες σε σωματεία που αποκλείστηκαν από το τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας, με εργαζόμενους που φαινόταν το όνομα τους σε καταστάσεις ψηφισάντων χωρίς καν να το γνωρίζουν. Η γνωστή τακτική είναι η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ σε διάφορα Εργατικά Κέντρα όπου εμφανίζονταν οι εργαζόμενοι  που τα παρακολουθούσαν σε καταστάσεις ψηφισάντων ανύπαρκτων σωματείων. Όλη αυτή η σήψη κορυφώνεται πλέον μέσω των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που αποδεικνύεται ακόμα πιο καθαρά η χρησιμότητα τους, άμαζα σωματεία να εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια ή άλλα να ιδρύονται μέσα σε μια νύχτα, να κάνουν εκατοντάδες εγγραφές και να εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες μέσα σε ένα απόγευμα.

Αν υπήρχε μία καθαρή διαδικασία, αυτά τα σωματεία που άνηκαν στην ΟΙΥΕ, θα έμπαιναν όπως όλα τα δεκάδες άλλα σωματεία στο σκέλος του ελέγχου των δικαιολογητικών τους, των διαδικασιών τους. Όμως αφού δεν κατάφεραν να νομιμοποιήσουν τις μαϊμούδες και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες του προηγούμενου συνεδρίου της ΟΙΥΕ, τώρα επιχειρούν να στήσουν διασπαστική ομοσπονδία όχι μόνο για να νομιμοποιήσουν τις μαϊμουδιές τους, σωματεία κατά βάση αέρα-κοπανιστό όσον αφορά τις διαδικασίες τους και τις εκλογές τους αλλά και για να φτιάξουν έναν καινούργιο μηχανισμό “αρμέγματος” των διάφορων προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και της Ε.Ε.

Εδώ φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ορισμένα πραγματικά σωματεία, σε σωματεία καθαριστριών και ορισμένα ιδιωτικών υπαλλήλων που οι πλειοψηφίες τους έκαναν την επιλογή να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Όμως δεν παραγνωρίζουμε ότι πρόκειται για πραγματικούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, του μεροκάματου, έχουν πραγματική αγωνία για την πορεία του κινήματος και των αγώνων. Με αυτά τα σωματεία δεν μας χωρίζει τίποτα, έχουμε βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια στους ίδιους αγώνες και έτσι θα συνεχίσουμε. Η διάσπαση και ο πολυκερματισμός των συνδικάτων στους κλάδους, τους μόνους που βοηθά είναι τους εργοδότες και την κυβέρνηση οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας τους ανθρώπους τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους.

Όμως είναι γελασμένοι η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι εργατοπατέρες αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Η κυβέρνηση τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο καρμανιόλα που ειδικά για τις καθαρίστριες προδιαγράδει ένα ζοφερό μέλλον με 13ώρες εξαντλητικής δουλειάς σε πολλούς εργοδότες. Και αν αντιδράσουν και απεργήσουν θα φάνε και 6 μήνες φυλακή. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο γνωστός “συνδικαλιστής” που ηγείται της “νέας ομοσπονδίας” δεν έχουν βγάλει άχνα. Για αυτές τις “Υπηρεσίες” ονοματοδοτείται η “ομοσπονδία”. Τίποτα τυχαίο!

Αυτή είναι η ομοσπονδία – φάντασμα, που φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο στήριγμα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, μια νέα “μασέλα” για τα διάφορα προγράμματα αλλά και να εξασφαλίσει στο γνωστό “συνδικαλιστή” την παραμονή του στην ΓΣΕΕ αφού ως γνωστόν δεν είχε και από που αλλού να εκλεγεί αντιπρόσωπος. Τέτοια διασπαστική Ομοσπονδία που ζέχνει στα πάντα από τη γέννηση της, δε μπορεί και δεν θα γίνει δεκτή στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio