Κάπως έτσι εκλέγονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ

Κάπως έτσι εκλέγονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ

Το διευθυντικό-εργοδοτικό μόρφωμα παραγωγής αντιπροσώπων με την επωνυμία «Ένωση υπαλλήλων εμπορίου-τροφίμων super market», είναι γνωστό! Είναι το μόρφωμα που με τις πλάτες και την καθαρή στήριξη της εργοδοσίας εκλέγονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ!

Για το ιστορικό του και τις καταγγελίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν γραφτεί πολλά. Δε χρειάζεται να επανερχόμαστε! Πάμε στα «φρέσκα κουλούρια»..

Πριν λίγες μάθαμε από συναδέλφους μας σε καταστήματα των s/m ότι πιέζονται από περιφερειακούς διευθυντές και συνολικά από τον διευθυντικό μηχανισμό των εταιρειών τους, για να δώσουν προσωπικά στοιχεία ώστε να συμμετάσχουν σε «κάποιες εκλογές». Με βάση αυτές τις καταγγελίες και παρά την προσπάθεια να γίνουν όλα στα μουλωχτά, επαληθεύσαμε ότι οι συνδικαλιστές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, επιχειρούν να νεκραναστήσουν το συγκεκριμένο μόρφωμα ύστερα από 6 χρόνια.

Για να μην πολυλογούμε το «σωματείο»-μόρφωμα που αριθμούσε στα χαρτιά 6000 εργαζομένους έκανε πριν 4 μέρες συνέλευση με μόλις 50 ανθρώπους που ήρθαν ύστερα από το κάλεσμα της εργοδοσίας. Εκεί ανακοίνωσε 3 μέρες εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία και μία μέρα δια ζώσης για να διευκολυνθούν όσοι δε μπορούν με ηλεκτρονική (τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά η συγκεκριμένη διατύπωση)!

Σήμερα 1η μέρα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (που υποτίθεται την κοντράρουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) μετράμε απειλές σε καταστήματα, πιέσεις αλλά… και για πρώτη φορά ξεκάθαρη εργοδοτική παρέμβαση με προκλητικά σημειώματα της εργοδοσίας, που δίνουν γραμμή στους εργαζόμενους.

Έχουμε στη διάθεση μας όλα τα ονόματα που εμπλέκονται στο παραπάνω αίσχος από τις επιχειρήσεις των super market, ονόματα Διευθυντών που πιέζουν, τα ονόματα που αντιστοιχούν στους παραπάνω αριθμούς.

Το ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμα φορά! Να μην μπουν καν στον κόπο να φέρουν αυτή τη ντροπή σε οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, σε οποιοδήποτε Συνέδριο.

Αν θέλουν μπορούν να μεταλλάξουν αυτό το μόρφωμα σε μια ΜΚΟ με τίτλο «φίλοι των εταιρειών super market Σκλαβενίτη, Μy Market, ΑΒ Βασιλόπουλος κοκ» και να συμμετέχουν σε εργοδοτικά gala.

Όμως όχι μέσα στις γραμμές των εργαζομένων!

«Εκ της Διευθύνσεως»…

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio