ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:Για τις νέες προσπάθειες της μεγαλοεργοδοσίας των Lidl να “σπάσει” την αργία της Κυριακής

Την Κυριακή 30 Ιούλη, ύστερα από ενέργειες μελών του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Πανκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, η πολυεθνική αλυσίδα Lidl εξαναγκάστηκε να ξανακλείσει τα καταστήματά της στην Κέρκυρα, τα οποία για ακόμα μία Κυριακή είχε ανοίξει παράνομα! Η εργοδοσία σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει και πάλι τα αδικαιολόγητα, επικαλέστηκε απόφαση-άδεια που έχει λάβει από την Περιφέρεια, κάτι το οποίο όμως δεν κατάφερε να αποδείξει και εξαναγκάστηκε τελικά να υποχωρήσει καταφεύγοντας σε απειλές για μηνύσεις κατά της διοίκησης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων… Τέτοιο είναι το θράσος των μεγάλων αφεντικών (ντόπιων και ξένων), που ακόμα κι όταν καταπατούν τους δικούς τους νόμους, δε διστάζουν να απειλήσουν τους εργαζόμενους, το λαό μας συνολικά, όταν αντιστέκεται! Τέτοιες βέβαια είναι και οι αυταπάτες που έχουν, αν νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν το ταξικό κίνημα!

Το θράσος αυτό τα μεγάλα αφεντικά το αντλούν από όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες η μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αξιώνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για όλο τον χρόνο…! Από ενέργειες σαν και αυτές που προωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας με την περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων (π.χ. “λευκές νύχτες”), που άνοιξαν το δρόμο για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Από τη στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, των εργατοπατέρων, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αλλά και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που όχι απλά δεν κάνει κάτι για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας αλλά αντίθετα προωθεί τις μεθοδεύσεις των μεγάλων αφεντικών, όπως έκανε π.χ. η υπεύθυνη των Marks and Spencer στην Κέρκυρα, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης, που εξανάγκασε τις εργαζόμενες του καταστήματος να εργαστούν την Κυριακή 16 Ιούλη (ημέρα απεργίας)! Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από αυτούς. Εξάλλου, για αυτό το λόγο βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις!

Τεράστιες ευθύνες έχει όμως και η Περιφέρεια του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ γνωρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο (συζήτηση περιφερειακού συμβουλίου 29/7 σχετικής ερώτησης της ΛΑ.ΣΥ.-καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.) ότι συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις, εντούτοις “κάνει την πάπια”, δίνοντας αέρα στα μεγάλα αφεντικά, όπως αυτά των Lidl, που φτάνουν μέχρι του σημείου να την επικαλούνται, για να συνεχίσουν ανενόχλητα να καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικροκαταστηματαρχών! Ποια είναι λοιπόν η θέσεις σας, κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, για αυτές τις καταστάσεις; Πόσο ακόμα θα σφυρίζετε αδιάφορα για όσα συμβαίνουν;

Αυτή είναι η ανάπτυξη, για την οποία τόσο πολύ θέλουν να μας πείσουν, ότι μας κάνει καλό! Αυτοί είναι οι “εθνικοί στόχοι” που θέτουν! Γι’ αυτό ζητούν “εθνική συναίνεση-ομοψυχία”! Για να μπορούν τα μεγάλα αφεντικά, ντόπια και ξένα, να παραγεμίζουν τις τσέπες τους με ακόμα περισσότερο πλούτο, που προέρχεται από τον ιδρώτα των εργαζομένων, από τη ζωή του λαού μας!

Εμείς τους υποσχόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα το αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε! Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και από κοινού να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να δράσουν μέσα από τα σωματεία τους, με ταξικό προσανατολισμός! Στις μάχες που έρχονται κανείς δεν περισσεύει, όπως και κανένας δε μπορεί από μόνος του να αντιπαλέψει τη νέα αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται! Μπορούμε να τους νικήσουμε! Ήδη το Σωματείο μας, όλο αυτό το διάστημα, σε συμπόρευση με άλλα ταξικά σωματεία, σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχει καταφέρει μικρές νίκες! Αυτές μπορούμε να τις κάνουμε μεγαλύτερες, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio