ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ !!

12/6/2019

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι η 2η μέρα που διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης». Από χτες δυνάμεις της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέλη και συνδικαλιστές του σωματείου μας και του ΠΑΜΕ , δίνουμε την μάχη να μην νομιμοποιηθεί ένα σωματείο σφραγίδα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να βάλει εμπόδια στη δράση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, να παράγει αντιπροσώπους και έδρες για να διατηρούν τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΗ και της ΟΙΥΕ και να παίζει τον ύπουλο ρόλο της εργοδοσίας όταν αυτός χρειαστεί!

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα!

Το σωματείο αυτό δημιουργήθηκε εν κρυπτώ το 2015, μακριά από συλλογικές διαδικασίες και τους εργαζόμενους. Από τη δημιουργία του και έπειτα, εδώ και 4 χρόνια δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία εργατική διαφορά, ούτε μια γενική συνέλευση εργαζομένων (εκτός από μια μάζωξη των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου ηρακλείου που βαφτίστηκε ΓΣ), ενώ τα μέλη του ΔΣ είναι παντελώς άφαντα τόσο από το εργατικό κέντρο όσο και από τους εργασιακούς χώρους. Δεν κατάφερε καν να διεξάγει εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του και για αυτό ζήτησε διορισμό προσωρινής διοίκησης από το πρωτοδικείο.

Η μόνη δημόσια τοποθέτηση του τον τελευταίο χρόνο, είναι να συνυπογράψει το κείμενο υπεράσπισης του γνωστού εργατοπατέρα και εργοδότη Καραγεωργόπουλου που πριν λίγες μέρες με τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου «ξηλώθηκε» από πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της ΟΙΥΕ. Είναι τόσο εξόφθαλμη η απουσία τους από τον κλάδο που δεν βρήκαν καν δυο εμποροϋπαλλήλους να διορίσουν στην προσωρινή διοίκηση.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Σωματείου Σ. Καρατσάλη δεν είναι καν εργαζόμενη αλλά αυτοαπασχολούμενη ασφαλιστική σύμβουλος, διατηρώντας ατομική επιχείρηση ενεργή έως και σήμερα !!!

Στην ίδια περίπου κατεύθυνση βρίσκεται και η Γ. Γραμματέας του Σωματείου Μ. Γιαμπουλάκη, όπου με βάση το βιογραφικό που η ίδια δημοσίευσε, είναι διευθύντρια σε εταιρία «διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού» και «businessconsulting». Μάλιστα η εταιρία που διευθύνει παρέχει και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων στην εργασία…

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου δεν διεκδικεί τίτλους αγωνιστικότητας και αντιπροσωπευτικότητας από κανένα, τους έχει κερδίσει με τον αγώνα της και με τη δράση της.

Τους κατακτήσαμε μαζί 300 ημέρες απεργιακού αγώνα έξω από το εργοστάσιο Ανακύκλωσης, 70 ημέρες απεργίας έξω από την Αριάδνη, με τις δεκάδες μάχες για τις συμβάσεις που έχουμε δώσει στο Μαρινόπουλο-Σκλαβενίτη, τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στο Φωκά, τα Sprider, τα Seven, τα καταστήματα Κωσταντακάτος, τις μάχες για την υπεράσπιση του ωραρίου στα Cosmos, τα Σ/Μ Χαλκιαδάκη, τις εκατοντάδες εργατικές υποθέσεις συναδέλφων που έχουμε διεκδικήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Σε καλούμε να μην επιτρέψεις στην εργοδοσία και τους παρατρεχάμενους της να βάλουν χέρι και στον κλάδο του εμπορίου – υπηρεσιών-βιομηχανίας. Όπου οι εργαζόμενοι επέτρεψαν να δημιουργούνται σωματεία ελεγχόμενα από την εργοδοσία και τα τσιράκια τους (σταφυλεργάτες, επισιτισμός κ.α), οι ίδιοι οι εργάτες βγήκαν χαμένοι και η εργοδοσία αξιοποίησε το σωματείο για να συνεχίσει το αντεργατικό της κρεσέντο, είτε συμβάλλοντας παθητικά στο να μην δημιουργείται κίνημα αμφισβήτησης και διεκδίκησης είτε ενεργά υπογράφοντας συμβάσεις με περικοπές μισθών και δικαιωμάτων.

Για εμάς τους εργαζομένους στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τη βιομηχανία, είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Η μαζικοποίηση ενός σωματείου ταξικά προσανατολισμένου, στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία, είναι βασική προϋπόθεση για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ! ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

Απαιτούμε:

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Την υπογραφή κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

• Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα.

• Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

• Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

• Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

• Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio