Για τη δικαίωση των εργαζομένων των “Market Ιn”, στα Γιάννενα

Αθήνα, 23/01/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη δικαίωση των εργαζομένων των “Market Ιn”, στα Γιάννενα

Oι εργαζόμενοι του πρώην «Καρυπίδη» στα Γιάννενα δίνουν εδώ και χρόνια σκληρό αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο. Έχουν κερδίσει ήδη 5 δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν πως η εταιρεία super market «Market In» είναι συνέχεια της «Καρυπίδης». Με βάση αυτές τις αποφάσεις έπρεπε ήδη η εργοδοσία της «Μarket Ιn” να έχει δεχτεί όλους τους εργαζομένους πίσω στην εργασία τους.

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν, όμως η ασυδοσία και η εργοδοτική αυθαιρεσία της επιχείρησης παραμένει αμετακίνητη. Η εργοδοσία των «Μarket Ιn» αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση των δικαστηρίων και δε δέχεται για δουλειά τους εργαζόμενους. Με εφέσεις αλλά και με ευθεία άρνηση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και κυρίως με το δίκιο των εργαζομένων, επιδιώκει να τους κουράσει, να τους ματώσει οικονομικά και να τους οδηγήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματα τους.

Η «νομιμότητα» και οι δικαστικές αποφάσεις πάνε περίπατο όταν δικαιώνουν τους εργαζόμενους και θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν πρόκειται για αποφάσεις που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες, το κράτος επιβάλλεται σε χρόνο dt και δια ροπάλου. Όταν είναι να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των εργατών και να επιβάλλουν πρόστιμα, η ευλυγισία και η ταχύτητα των κρατικών μηχανισμών σπάνε ρεκόρ.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία!
Ήρθε η ώρα να αισθανθούν την πίεση μας!

Το δίκιο των 11 συναδέλφων μας στα Γιάννενα θα το επιβάλλουμε με συλλογικό αγώνα! Με πρωτοβουλίες απέναντι στο κράτος, στην εργοδοσία και στα καταστήματα της επιχείρησης, θα επιβάλλουμε να μας ακούσουν.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας για ζωή με αξιοπρέπεια, για δουλειά με δικαιώματα πρέπει να αγκαλιαστεί με δύναμη, αλληλεγγύη και οργάνωση από τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στα super market, από τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων, από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Καλούμε τα σωματεία στο εμπόριο σε κάθε πόλη να κάνουν δικό τους αγώνα τη δικαίωση των συναδέλφων μας στα Γιάννενα, για να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio