ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Καταγγελία για εκδικητική απόλυση συνδικαλίστριας

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της ταμία του Σωματείου Εργατοϋπαλληλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, από την επιχείρηση flormar σε κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billys s.a international trade.

Η απόλυση της συνδικαλίστριας συναδέλφισσας έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 17/5/17. Μετά την παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλληλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, η εργοδοσία δείχνοντας το αληθινό της πρόσωπο, και για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας απέλυσε και άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα και όλα αυτά σε μία επιχείρηση που έχει διαπράξει σειρά παραβάσεων (ωράρια, υπερωρίες, οφειλόμενα ρεπό)

Οι απολύσεις συνδικαλιστών γίνονται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δουλεύουν ως δούλοι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Ταυτόχρονα οι εργοδότες έχουν το ελεύθερο να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις όποτε θέλουν, και να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων.

Όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες των κυβερνήσεων που ψηφίζουν το ένα μέτρο πάνω στο άλλο, με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Όλα αυτά είναι ενταγμένα στο πλαίσιο των «εθνικών στόχων» που διακηρύσσουν όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται την καπιταλιστική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που πατάει πάνω στα αποκαΐδια της ζωής μας για να αυγατίζουν τα πλούτη τους μια χούφτα παράσιτα…

Αυτός είναι ο λόγος που εργοδοσία και εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός «χτυπάνε» πρωτοπόρους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., για να μπορούν στη συνέχεια ανενόχλητοι να εντείνουν την εκμετάλλευση όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της συναδέλφισσας στην Πάτρα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από λίγους μήνες στο νησί μας με συναδέλφισσα συνδικαλίστρια στο χώρο των καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Γι’ αυτό τον λόγο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να περιορίσει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση με νέο νόμο-επιταγή των μεγάλων αφεντικών.

Τους λέμε ξεκάθαρα

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συναδέλφισσα, στο Σωματείο Εργατοϋπαλληλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, αιτήματα που είναι όλων των εργαζόμενων! Παράλληλα, καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους Σωματεία για να προετοιμάσουμε τη μάχη που έχουμε μπροστά μας, μια μάχη για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας απέναντι στην ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη-απέναντι στην ανάπτυξή τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio