ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ  “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”: Κυβέρνηση και ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» να βρουν λύση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ΤΩΡΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ  “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Επικοινωνία: somatioalexpolis@gmαil.com    6988073002, 6934416843

facebook:Σωματείο Εμπ/λων Ιδιωτικών Υπ/λωνΑλεξ/πολης «Η Ενότητα»

 

Κυβέρνηση και ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» να βρουν λύση και

να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ΤΩΡΑ!

Οι εργαζόμενοι στις δύο Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, «Έλλη» και «Φρίξος», που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, όπως και αντίστοιχες δομές σε άλλες πόλεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΜΕΤΟΙΚΟΣ», ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! Η απληρωσιά, η καθυστέρηση στη καταβολή των μισθών, η «ζωή με δανεικά» έχει γίνει καθεστώς το τελευταίο διάστημα για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους με τη Διοίκηση της ΜΚΟ να «ρίχνει το μπαλάκι» στο Ταμείο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που συγχρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Ταμείο, ξεχνώντας βέβαια ότι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη ΜΚΟ και όχι με το υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος μισθός που καταβλήθηκε στους εργαζόμενους ήταν το μήνα Οκτώβρη! Η δικαιολογία για τις καθυστερήσεις από τη μεριά της ΜΚΟ είναι πάντα γραφειοκρατικά ζητήματα έγκρισης του προγράμματος και της χρηματοδότησης του. Πριν λίγες μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι περίμεναν 2,5 από τους 3 μισθούς που ήταν να τους καταβάλουν, αφού επιτελούς εγκρίθηκε το πρόγραμμα και η χρηματοδότηση του, τους ανακοινώθηκε πως τελικά θα πάρουν μονάχα 1 μισθό(!) γιατί το Υπουργείο δήλωσε έλλειψη ρευστότητας! Μάλιστα, δεν υπάρχει καν ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν τα υπόλοιπα χρωστούμενα…

Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους καλούνται να «τη βγάλουν» απένταροι κυριολεκτικά εδώ και μήνες, την ίδια ώρα που η ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια εν μέσω χειμώνα και κακοκαιρίας «σπάει κόκκαλα» και η ανεργία περιμένει στη γωνία. Έχουν αφεθεί στη τύχη τους από κυβέρνηση και ΜΚΟ με ότι επιπτώσεις έχει η κατάσταση αυτή  συνολικά στη ζωή τους, αλλά και στην ίδια τους την εργασία, καθώς δουλεύουν στο ιδιαίτερο και σύνθετο κλάδο της διαχείρισης του προσφυγικού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ΜΚΟ -όπως όλες- υπογράφει συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ακόμη και μηνιαίες και δίμηνες) ενισχύοντας έτσι τον φόβο και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους! Διεκδικούμε εδώ και τώρα από Κυβέρνηση -Υπουργείο και ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων!

Καλούμε το επόμενο διάστημα και μέσα από το Σωματείο μας να οργανωθούμε παλεύοντας συλλογικά για:

  • Καμία καθυστέρηση στο εξής στην καταβολή των μισθών.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους
  • Καμία φυλακή προσφύγων και μεταναστών. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio