ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ στα γραφεία του και συνέλευση του στο θεατράκι της Παλατιανής στο Ίλιον για τα μέλη που ζουν και εργάζονται στα δυτικά προάστια.

Στις συνελεύσεις αυτές που έγιναν παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ήρθε πλούσια πείρα από τη δράση του σωματείου κατά την διάρκεια της πανδημίας κυρίως όμως συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η οργάνωση σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, σε κάθε σουπερ μάρκετ. Να ενισχυθεί το σωματείο με νέες εγγραφές από όλους τους χώρους εργασίας, να δυναμώσουμε το μέτωπο της αλληλεγγύης.

Η Γεν. Συνέλευση του σωματείου αποφάσισε:

Ø Στήριξη της απεργίας των υγειονομικών 16 Ιουνίου.

Ø Κινητοποίηση τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, 10.00πμ στο ΑΤΤΙΚΑ με αίτημα να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι, να πάρει πίσω την εκ περιτροπής και να μην υπάρξει καμία αναστολή άδειας.

Ø Κινητοποίηση την Κυριακή 21 Ιουνίου, 10.30πμ στα δυο εμπορικά στα Σπάτα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ø Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 21 Ιουνίου, 7.00μμ στο δημοτικό γήπεδο μπάσκετ , στον Άλιμο, (πλησίον μετρό Αλίμου).

Ø Οργάνωση συσκέψεων ανά χώρο μέχρι τέλος Ιουνίου και προγραμματισμός παρεμβάσεων στην εργοδοσία βάσει και των οξυμένων ζητημάτων του κάθε εργασιακού χώρου.

Ø Συγκρότηση παραρτήματος του ΣΕΑ στα Δυτικά ( Πετρούπολη – Ίλιον –Αγ. Ανάργυροι – Καματερό)

Επίσης η Γεν. Συνέλευση του σωματείου ενέκρινε ομοφώνα τα παρακάτω ψηφίσματα :

Ø Καταδίκη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ και αλληλεγγύη στο Αμερικανικό λαό που από τις 25 Μαΐου βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στο ρατσισμό και τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες στην μητρόπολη του καπιταλισμού.

Ø Συμπαράσταση και στήριξη της απεργίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία .

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

Ø Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

Ø Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν κάνει την ζωή μας λάστιχο.

Μένουμε δυνατοί, με ψηλά το κεφάλι και αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια

Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio