ΔΤ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ για την άγρια κατάσταση των απεργών στη Θεσσαλονίκη

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δίωξη των απεργών συναδέλφων στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις καταστολής και κατ’ εντολή της κυβέρνησης κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Θεσσαλονίκη, και καθόλου τυχαία ανήμερα της επίσκεψης της Νούλαντ (υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ).

Οι συνάδελφοι μας στην Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την χώρα, με σύνθημα “ΣΤΟΠ στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ακρίβεια – Αυξήσεις στους μισθούς”, έδωσαν μήνυμα σε κυβέρνηση και μονοπολιακούς ομίλους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουν κιμάς στα κανόνια, δεν θα αφήσουν το λιμάνι του λαού της Θεσσαλονίκης να γίνει ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών μακελάρηδων.

Αυτό ακριβώς ενόχλησε την κυβέρνηση και τα ΝΑΤΟικά κοράκια τα οποία θέλουν να κάνουν τσιφλίκι τους την στεριά, την θάλασσα και το αέρα της χώρας μας. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μας καταδικάζουν στην φτώχεια για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι και την ίδια στιγμή μας εμπλέκουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο προκειμένου να ενισχύσουν την γεωστρατηγική θέση των εγχώριων μονοπωλίων. Είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση που πλήρωσε ο λαός της Ουκρανίας με το πραξικόπημα το 2014 και σήμερα με την ιμπεριαλιστική επίθεση από τη Ρωσία.

Απαιτούμε εδω και τώρα να αποσυρθούν οι ανυπόστατες και τρομοκρατικές κατηγορίες τους συλληφθέντες και τους δηλώνουμε ότι όσο και να θέλουν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη τόσο θα την βρήσκουν μπροστά τους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio