Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΠΑΜΑ…. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το «ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» αποδείχθηκε «ΚΑΛΑΘΙ …. ΚΑΠΑΜΑ». Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να φανεί η πραγματικότητα στις τιμές των προϊόντων.

Ακόμη έχουν αυξηθεί:

Μοσχάρι 17,54%

Καφές 15,6%

Ελαιόλαδο 11%

Παιδικές τροφές 10,24%

Λαχανικά 8,7%.

Αυτό δηλαδή που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι ότι κάποια προϊόντα απλά θα πωλούνται με… σχετικά μικρότερες ανατιμήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα! Κι αυτό γιατί οι μεγαλέμποροι φρόντισαν τις προηγούμενες μέρες να αυξήσουν τις τιμές, έτσι ώστε, με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, να εμφανιστούν χαμηλότερες.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, προϊόντα που ήταν στο περιβόητο «καλάθι» όχι μόνο δεν ήταν πιο φτηνά από τις προηγούμενες μέρες, αλλά ήταν και πιο ακριβά.

Την ώρα που 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει τον χειμώνα, το 26,3% δυσκολεύεται στην πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, η κυβέρνηση “πασάρει” τις εβδομαδιαίες προσφορές που -ούτως ή άλλως- έχουν τα supermarkets ως κυβερνητική πολιτική κατά της ακρίβειας!

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των επιδομάτων και των “λελογισμένων αυξήσεων” δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass.

Πραγματική ανακούφιση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά είναι οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, η κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα λαϊκά είδη, η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας.

Στις 9 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

Για να δώσουμε απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τους θιασώτες του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Για να δώσουμε απάντηση σε όσους καλλιεργούν την λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» και εννοούν να αλλάξουμε κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα να μείνουν ίδια αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 80%.

Για να δώσουμε απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία που κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Που αξιοποιεί το νόμο Χατζηδάκη ο οποίος στηρίχτηκε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, και έχουν εξαπολύσει επίθεση σε όποια φωνή σηκώνεται απέναντί της.

Στις 9 του Νοέμβρη παίρνουμε θέση και διεκδικούμε:

 825€ κατώτερο μισθό.

 Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού

 Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες

 Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης

 Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

 Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

 Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

 Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

 Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

 Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση!

Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας

με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio