Δελτίο Τύπου Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας

Την Κυριακή στις 6/2/23 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων με εργαζόμενους από τα s/m της πόλης, με θέμα τις κλαδικές συμβάσεις και τις αυξήσεις στους μισθούς.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η πίεση που νοιώθουν οι εργαζόμενοι με την συρρίκνωση του εισοδήματός τους τα τελευταία χρόνια , αφού οι αυξήσεις σε ενέργεια και σε βασικά αγαθά εξαϋλώνουν τον μισθό τους . Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που βλέπουν τα προϊόντα που τοποθετούν οι ίδιοι στα ράφια να γίνονται απλησίαστα, μιας και ο μισθός μένει καθηλωμένος.

Ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους που πλέον δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Εκφράστηκε ο προβληματισμός για τις ελαστικές μορφές εργασίες και την ημιαπασχόληση που αποτελεί την πλειοψηφία τω εργαζόμενων στα s/m.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και ψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΣ για την Κλαδική Σύμβαση στο εμπόριο που ακουμπάει πάνω στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων .

Στο τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει κοινός συντονισμός και αλλυλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων σε κάθε αλυσίδα του εμπορίου , για αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio