Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΙΥΕ προς τους Εργαζόμενους στην καθαριότητα Δημοσίων Σχολείων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΑΣ – ΟΙΥΕ

Προς τα Δ.Σ των Σωματείων και τους Εργαζόμενους στην Καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζονται για σταθερή και πλήρη εργασία, με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι κυβερνήσεις πότε του ΠΑΣΟΚ, πότε της Ν.Δ συντηρούν και πολλαπλασιάζουν το αίσχος των προσωρινά – απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων.

Χρόνια ολόκληρα η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ έταζαν στους εργαζόμενους πως όταν θα  είναι στην κυβέρνηση θα λύσουν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων.

Τι έκαναν στην πραγματικότητα;

         Στις 1 και 2 Φλεβάρη 2007  η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ προκήρυξε απεργία με κύριο αίτημα να αναλάβει το Υπ. Παιδείας όπως οφείλει την πληρωμή  μετά από πίεση των εργαζομένων  και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

  •   20 ημέρες μετά από την συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας με γραπτό υπόμνημα ζητά να σταλεί γρήγορα εγκύκλιος ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου να πληρωθούν από τους ΟΤΑ δηλ. των σχολικών Επιτροπών.
  •   Βγάλτε συμπεράσματα γιατί στην ουσία  αποδείχθηκε σε άξιο συνεργάτη της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , για να περάσουν με τον ποιο ανώδυνο τρόπο τα σχέδιά τους.

Η ΔΑΣ το ΠΑΜΕ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή απαιτούσαν νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή όλων των εργαζομένων από το Υπουργείο Παιδείας και όχι μεσοβέζικες λύσεις που στην ουσία αφήνουν απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους και ρίχνουν τα βάρη στην εργατική –λαϊκή οικογένεια.

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ σκόπιμα παραπλανούσε και εξαπατούσε τους συμβασιούχους όλο αυτό το διάστημα αποτρέποντας τους από κάθε διεκδίκηση και αγώνα λέγοντας ότι τα προβλήματα είναι νομικής φύσης και θα λυθούν στα δικαστήρια

  • Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί απαξίωσε κάθε έννοια και μορφή αγώνα και τον εκχώρησε απλόχερα στους νομικούς εκπροσώπους της.
  • Μετατράπηκε σε πλασιέ μεγαλοδικηγόρων που περιέφερε ως σωτήρες των εργαζομένων τόσο στα σωματεία όσο και στις συσκέψεις που καλεί.
  • Έχει μεγάλες ευθύνες γιατί  όσοι εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν με νομοθετική ρύθμιση στην καθαριότητα καλούνται να «σκάσουν» τον πρώτο μικτό μισθό τους σε αυτούς που εμπορεύονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς σταθερή και μόνιμη απασχόληση.
  • Πανηγύριζε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ γιατί 2.282 εργαζόμενοι θα δουλεύουν με μερική απασχόληση από 0,5 έως 4 ώρες για τέτοια μονιμοποίηση μιλάμε.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ πριν είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι γιατί από κοινού συνυπέγραψαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που σήμερα σας αναγκάζουν να εργάζεσθε μισή ώρα την ημέρα και την επιστροφή ουσιαστικά στις συνθήκες  του εργασιακού μεσαίωνα

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων να απαντήσουν στην συνεχιζόμενη κοροϊδία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

  1. Σας καλούμε να δώσετε αγωνιστική, ταξική απάντηση, στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ.
  2. Να πάρετε στα δικά σας χέρια την υπόθεση του αγώνα, καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε.
  3. Όλοι μαζί εργαζόμενοι που σήμερα δουλεύουν και δεν αμείβονται, εργαζόμενοι που στην ουσία απολύθηκαν, έμειναν χωρίς δουλειά να διεκδικήσουμε με συλλογικό τρόπο, να προχωρήσουμε στην δημιουργία Επιτροπής Αγώνα σε κάθε πόλη και νομό.
  4. Να δώσουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις παρά την ψήφιση της τροπολογίας που από 1-4-2007 η εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων θα πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας.
  5. Αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στον αγώνα των καθαριστριών και όχι στην πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε, δεν πρέπει να σταματήσουμε να διεκδικούμε όλα αυτά που μας ανήκουν και έχει ανάγκη η κάθε εργατική οικογένεια  και να απαιτήσουμε :
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία ,με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να απαιτήσουμε να γίνουν και άλλες προσλήψεις γιατί γενικά η εκπαίδευση έχει τεράστιες έλλειψης παντού και ιδιαίτερα στην καθαριότητα.
  • Να αποδοθούν αναδρομικά όλα τα οφειλόμενα εδώ και χρόνια της κλοπής του ιδρώτα των εργαζόμενων με απαίτηση από την κυβέρνηση, χωρίς την διαδικασία των δικηγορικών γραφείων.
  • Να αποδοθούν ακόμη τα αναδρομικά τα αντίστοιχα 25ενσημα πλήρους και σταθερής δουλειάς όλων των χρόνων με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • 1300 Ευρω βασικό μισθό   52 ευρω κατώτερο μεροκάματο.
  • 7 ωρο 35 ωρο Πενθήμερο.
  • Σύνταξη στα 55για τους Άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 Αθήνα28/5/2007

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Δ.Α.Σ – ΟΙΥΕ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio