Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδη (νυν Καρυπίδη): Καταγγελία για τον εργοδοτικό μηχανισμό στο “σωματείο” των super market

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδη (νυν Καρυπίδη) καταδικάζει την εργοδοτική τρομοκρατία που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις εκλογές του σωματείου-μηχανισμού «ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ».
Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη, που βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας, απλήρωτοι για 20 μήνες, έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς από διευθυντές και μεγαλοστελέχη της εταιρείας όλο το προηγούμενο διάστημα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ο ίδιος ο Αρβανιτίδης να βάλει τα τσιράκια του να καταγράψουν παράνομα με κάμερα την διαδικασία Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο παρελθόν. Η εγγραφή και πολύ περισσότερο η συμμετοχή στο σωματείο ήταν αιτία απόλυσης ή μετάθεσης.
Παρόλο τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ- ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- MY MARKET και άλλων), συμφωνούν απόλυτα στο πως θα εκμεταλλεύονται ακόμα πιο φθηνά τους εργαζόμενους, καλώντας τους φυσικά με δύσοσμες και σάπιες διαδικασίες να τους ψηφίσουν κιόλας.
Αυτή είναι η πραγματική σαπίλα τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να μην ανεχθούν άλλο αυτήν την επίθεση. Τα σωματεία ανήκουν στους εργαζόμενους όχι στους εργοδότες. Για να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία χρειάζεται χωρίς καθυστέρηση να πάρουν και οι εργαζόμενοι τα μέτρα τους. Να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio