ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Κυριακή 4 Μάρτη

Μαζικοποιούμε το Σωματείο μας!

Μαχητικοποιούμε τους εργαζόμενους του κλάδου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΗ, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, πραγματοποιείται η (εξ αναβολής) Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και θα πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το Σωματείο μας στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου, σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που βίωνε, πρώτα και κύρια, μέσα στους χώρους δουλειάς.

Δώσαμε μαζί μάχες για την απόδοση δεδουλευμένων που παρακρατούσαν για μήνες οι εργοδότες στερώντας από τις οικογένειές μας ακόμα και τα στοιχειώδη για τη ζωή! Και κερδίσαμε!

Διεκδικήσαμε τη νόμιμη και σταθερή καταβολή μισθών και μεροκάματων (αυτών των κουτσουρεμένων από τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων) και το πετύχαμε!

Παλέψαμε ενάντια σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων και δικαιωθήκαμε!

Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της Αλληλεγγύης μας για τις εργατικές οικογένειες με τα Λαϊκά Μαθήματα για τα παιδιά των εργαζομένων να διανύουν τον 3ο χρόνο λειτουργίας τους, όταν η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κλείδωνε τις πόρτες για να μην πραγματοποιηθούν! Και τα καταφέραμε!

Δίνουμε καθημερινά έμπρακτα μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας, για την κατάργηση κάθε “λευκής” νύχτας και μέρας, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας!

Πρωτοστατούμε στην οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων με συλλαλητήρια, απεργίες, με διαρκείς μαχητικές συσκέψεις ανά κλάδο και χώρο, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι το οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, είναι αυτό που μπορεί να φοβίσει τη μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη και την κοινή περπατησιά που πρέπει να έχουμε με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα κόντρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε κλάδου, το πολιτικό τους προσωπικό, τους σάπιους εργατοπατέρες του κινήματος.

Γνωριζόμαστε καλά. Οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε κάθε χώρο δουλειάς, μας γνωρίζουν καλά.

Μας γνωρίζει και η εργοδοσία που βάζει λυτούς και δεμένους για να μας “βγάλει από τη μέση” αφού τους χαλάμε τη σούπα της συναίνεσης και της υποταγής. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!

Η εργοδοσία, αξιοποιώντας τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ, θέλει να απαλλαγεί ακόμα και από την παρουσία μας στην τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΚΚ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! Δεν έχουν όλους τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους, στο τσεπάκι τους όπως νομίζουν. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι που – ασχετώς αν συμφωνούν ή διαφωνούν με όσα λέει το Σωματείο μας, το ΠΑΜΕ – δεν θα λερώσουν τα χέρια τους με τις βρωμιές των εργοδοτικών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δική μας απάντηση απέναντι στη διαρκή επίθεση του κεφαλαίου και των εκφραστών του, δίνεται μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στους χώρους δουλειάς, ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, που δυναμώνει μόνο με έναν τρόπο: ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3, στις 6 μ.μ., ΣΤΟ ΕΚΚ

Συζητάμε, Σχεδιάζουμε, Αποφασίζουμε την οργάνωση της αντεπίθεσής μας.

Το οφείλουμε σε εμάς, τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, στις οικογένειες και τα παιδιά μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio