ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ|| Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τον σταθερό χρόνο εργασίας, τις ζωές μας!

Πέμπτη 10 Ιούνη απεργούμε!
Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
στις 10πμ στην Πλατεία Αγοράς

Παίρνουμε θέση μάχης απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της ΝΔ που προσπαθεί να μας γυρίσει στους όρους δουλειάς του 19ου αιώνα! Η Κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχτισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν εισβάλει στη ζωή μας, που έχουν κάνει τη δουλειά όπως και τη ζωή μας λάστιχο.

 Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο – Καθιέρωση 10ωρης δουλειάς

Επιβάλλεται με ατομική σύμβαση 10ωρη εργασία ακόμα κι αν δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία! Μας κοροϊδεύουν ότι θα μας μένει η Παρασκευή ελεύθερη για να βλέπουμε τα παιδιά μας, που θα είναι στο σχολείο, τη ίδια στιγμή που θα δουλεύουμε κάθε Κυριακή, διαλύοντας τις οικογένειές μας, πλέον όχι μόνο οι εμποροϋπάλληλοι αλλά χιλιάδες εργαζόμενοι, από δεκάδες κλάδους.

Βγάζουν το διάλειμμα εκτός χρόνου εργασίας για να μην μπορούμε ούτε νερό να πιούμε στη δουλειά! Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι μερικώς απασχολούμενοι όχι μόνο πρέπει να παρέχουν πρόσθετη απασχόληση αν τους ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σπαστά και όχι ως υπερωρία στη βάρδιά τους. Ενώ κάποιος θα προσλαμβάνεται για 4ωρο, στο τέλος της μέρας με τα διακεκομμένα ωράρια μπορεί να υποχρεώνεται να είναι «στον δρόμο» πολλαπλάσιες ώρες.

 Εκτόξευση των υπερωριών και σκόντο στην αμοιβή τους

Αυξάνει στις 150 ώρες τις υπερωρίες τις οποίες μονομερώς θα μπορούν να επιβάλλουν οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, επικαλούμενες «επείγουσας φύσης εργασία», ακόμα κι αυτό το όριο των 150 ωρών μπορεί να ξεπερνιέται. Μάλιστα η αύξηση των ωρών θα έρχεται στους εργοδότες και πιο φθηνά, καθώς μέχρι τις 150 ώρες ο εργαζόμενος θα αμείβεται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ με το ισχύον καθεστώς για πάνω από τις 120 ώρες η προσαύξηση είναι 60%.

 Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που νομιμοποίησε τη δουλειά 32 Κυριακές τον χρόνο για το εμπόριο, η ΝΔ χτυπά αδυσώπητα την κυριακάτικη αργία, τη μοναδική μέρα που μένει ελεύθερη στην εργατική οικογένεια, προσθέτοντας κι άλλους κλάδους και ειδικότητες για τους οποίους καταργείται η Κυριακάτικη αργία.

 Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετατρέποντάς το σε «ανεξάρτητη αρχή».
 Περισσότερη «ελευθερία» για απολύσεις

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως στην περίπτωση που δικαιωθούν από τα δικαστήρια εργαζόμενοι για την απόλυσή τους δίνεται στον εργοδότη η δυνατότητα, έναντι κάποιου αντιτίμου, να μην ξαναπροσλάβει τον απολυμένο.

 Νέα εμπόδια στην απεργία. Ξεδόντιασμα της συνδικαλιστικής δράσης

Φοβούνται την οργανωμένη δράση και την απάντηση των εργαζομένων! Γι’ αυτό παίρνουν νέα μέτρα στο καινούριο νομοσχέδιο για να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι συλλογικά να κερδίζουν το δίκιο τους.
Βάζουν όρο για να διατηρείται το 1/3 του προσωπικού, πέραν του προσωπικού ασφαλείας σε μια επιχείρηση, στη διάρκεια της απεργίας. Ουσιαστικά δηλαδή με νόμο να μην μπορεί να εκφραστεί απεργία σε έναν χώρο δουλειάς. Για να ληφθεί απόφαση για απεργία θέλουν ηλεκτρονική ψηφοφορία, με τα δεδομένα των εργαζομένων φόρα – παρτίδα στα χέρια της εργοδοσίας. Το σκηνικό απεργοσπασίας συμπληρώνεται με τη διάταξη που απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, δηλαδή του αγώνα που αποφασίζουν να δώσουν σε ένα χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοί του.
Καταργούν προστατευτικές διατάξεις για τη συνδικαλιστική δράση, ανοίγοντας την πόρτα των απολύσεων πρωτοπόρων συναδέλφων, προκειμένου τα αφεντικά να μπορούν να ξεφορτώνονται πιο εύκολα τις όποιες «ενοχλητικές φωνές» στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, στο Σούπερ Μάρκετ, στο γραφείο, να ενώσει τη δύναμή του με το κλαδικό μας σωματείο, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα! Να μην δεχθούμε να ζήσουμε χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές! Να μην παραδώσουμε στα παιδιά μας ισοπεδωμένα τα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή που με αίμα κατακτήσαν προηγούμενες γενιές.

Διεκδικούμε:

• Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
• Κατοχύρωση με νόμο της Κυριακής Αργίας.
• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
• Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.
• Κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio