ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΗΡΕΑ

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις Ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ, που το τελευταίο διάστημα δίνουν αγώνα να προστατέψουν τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους, μετά τη συγχώνευση της εταιρίας με την ΣΕΛΟΝΤΑ.


Στην προσπάθειά τους αυτή, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα σχέδια της εργοδοσίας για ατομικές συμβάσεις που αφήνουν μάλιστα ανοιχτή την όποια τροποποίηση (μονομερώς ουσιαστικά) με βάση τον -οποιονδήποτε αντεργατικό- Νόμο υπάρχει ή θα υπάρξει στο οπλοστάσιό τους. Έχουν έρθει αντιμέτωποι και με μερίδα συνδικαλιστών που, παρακάμπτοντας τη θέληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και τις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης (του Σωματείου Παναγία η Φανερωμένη), επιχειρούν να στρέψουν τον αγώνα σε νομικίστικες οδούς, θεωρώντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξεταστεί το Ιδιωτικό Συμφωνητικό για τη νομιμότητά του!


Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι ο μηχανισμός των εργοδοτών μπορεί πολύ εύκολα να παράγει νόμιμα συμφωνητικά, με βάση τους Νόμους που από χέρι στρέφονται ενάντια στα δικαιώματά τους. Είναι ακριβώς αυτοί οι Νόμοι που πρέπει με την πάλη των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο, να μείνουν ανενεργοί.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio