Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Η αστική δικαιοσύνη έκανε πάλι το «θαύμα» της και αντί να τιμωρήσει αυτούς που αφήνουν απλήρωτους και χωρίς δουλειά τους εργαζόμενους, «τα βάζει» με τον εχθρό λαό που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του και το ψωμί του.

Ο λόγος, για την απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος της πρώην προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Η συναδέλφισα καταδικάστηκε την προηγούμενη βδομάδα, με μια σειρά από ανυπόστατες κατηγορίες, μέσα σε αυτές η παράνομη βία και η συκοφαντική δυσφήμιση!

«Παράνομη βία» είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση, το κράτος και τους θεσμούς του η εξαγγελία απεργίας, το μοίρασμα ανακοίνωσης και η συζήτηση με τους εργαζόμενους εντός και εκτός των εργασιακών χώρων. «Συκοφαντική δυσφήμιση» είναι η γλώσσα της αλήθειας, η γλώσσα της διεκδίκησης, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των συναδέλφων…

Αλήθεια, μήπως η απλήρωτη δουλειά, η ανασφάλεια, το σακάτεμα στη δουλειά, η ανεργία δεν είναι βία για εμάς τους εργαζόμενους που τα βιώνουμε; Γιατί δεν υπάρχει καμιά ποινή στην εκάστοτε εταιρεία που τα προκαλεί όλα αυτά;

Σε λίγες μέρες εκδικάζεται η νέα μήνυση της εταιρείας απέναντι σε συναδέλφους για την κινητοποίηση του 2016 που είχε ως βασικό αίτημα να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καρυπίδη στην εταιρία Discount Market κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων.

Σε μία περίοδο που η ένταση της καταστολής δυναμώνει, που η εργοδοτική βία αυξάνεται, εργαζόμενοι και συνδικάτα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποφασίσει η δικαιοσύνη αν οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι.

Η δικαιοσύνη δεν είναι «τυφλή» και βλέπει και ακούει την αδικία… Αλλά ακριβώς γιατί είναι αστική, λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Μοιράζει καταδίκες στους εργάτες και στους φτωχούς ανθρώπους εξαντλώντας όλο το νομικό πλαίσιο, αλλά φαίνεται αρκετά «ελαστική» όταν πρόκειται για την βία του κεφαλαίου.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να παγώσουν το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους αγώνες στο γύψο, να μηδενίσουν τις αντιστάσεις, τους διεκδικητικούς αγώνες. Γι αυτό και όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει από κοινού μέτρα για το χτύπημα των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης ώστε η εργοδοσία να αποκτά συνεχώς νέα όπλα καταστολής.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα αλλά και στους συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής. Πρόκειται για στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης της φωνής των εργαζομένων. Κυβερνήσεις και εργοδοσία θέλουν να μην αντιδρούμε, μας θέλουν αποκομμένους από τα σωματεία μας, να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο.

Καλούμε όλους του συνάδελφους και τα σωματεία της Αργολίδας να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Να αποτρέψουμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και το σχεδιασμό για να μπουν οι εργατικές διεκδικήσεις και τα σωματεία στον γύψο.

Δεν θα μας βάλουν στο χέρι!! Αγώνας για την κατάργηση κάθε αντεργατικού νόμου!

Υπερασπιζόμαστε την ζωή και τα δικαιώματα μας!! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης! Νομός είναι το δίκιο του εργάτη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio