Ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ

 

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

 

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2022. Πλάι στα δίκαια και πάγια αιτήματα για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα, οι εργαζόμενοι του νησιού μας εκείνη την μέρα της απεργίας- καθιερωμένη με αίμα από τους εργατικούς αγώνες 150 και ετών- έχουν σοβαρότατους λόγους να τιμήσουν με την παρουσία τους την 1η Μάη:

 

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό, παραχωρώντας ελληνικό έδαφος για ΝΑΤΟϊκες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Συνάδελφοι-ισσες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων.

 

Την ίδια ώρα, είναι πρόκληση να δίνει η χώρα 4 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες την στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί. Η αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν καλύπτει ούτε τις αυξήσεις από τον πληθωρισμό και έχει εξαφανιστεί πριν ακόμα καταβληθεί μιας και όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό έχουν εκτοξευθεί και τα πενιχρά ψίχουλα δεν φτάνουν για την καθημερινή επιβίωση. Με το ρεύμα να γίνεται πολυτέλεια από κοινωνικό αγαθό.

 

 

 

Δε πρέπει να δεχτούμε νέες αιματηρές θυσίες

 

για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

 

 

 

Στις 6 Απρίλη δώσαμε μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Δείξαμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι αυτός που βάζει στο επίκεντρο αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα για να ζήσουμε, ενάντια στον αντίπαλο μας. Μόνο μέσα από τους αγώνες στο σωματείο μας θα επιβάλλουμε αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Δεν ξεχνάμε τις πιέσεις και την τρομοκρατία που βιώνουν οι συνάδελφοι μας και εδώ στην Λέσβο, όπως στα σουπερμάρκετ και την αγορά της Μυτιλήνης αλλά και στους σεκιούριτι στο αεροδρόμιο και στο Καρά Τεπέ.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά και φέτος με νέους αγώνες. Για το μέλλον μας και των παιδιών μας, να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

– επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ και 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,

– αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

– κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,

– γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

– διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

– Μείωση των εισιτηρίων σε πλοία και αεροπλάνα καθώς και του κόστους μεταφοράς προϊόντων.

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio