Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα!

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια όλης της χώρας προκειμένου να κάνουν κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία!

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους. Μόνο στόχο έχουν την ένταση της καταστολής, την συκοφάντηση και την επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά. Το οργανωμένο αυτό σχέδιο ξεδιπλώνεται με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Είναι επίσης πρόκληση οι διαρροές για επιτάχυνση εισόδου της αστυνομίας στις σχολές, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν 18 Μάη.

Πίσω από τα προσχήματα κρύβεται η προσπάθεια για χτύπημα της οργανωμένης διεκδίκησης, των συλλογικών διαδικασιών, της λειτουργίας των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με την προσπάθεια της κυβέρνησης περιορισμού της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων, ώστε να βγαίνουν τα κέρδη των λίγων χωρίς εμπόδια.

Το σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων θα πάει να βρει αυτό του περιορισμού των συνδικάτων, στα σκουπίδια! Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα μας να συζητάμε, να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε!

Η μαχητική, αποφασιστική στάση του φοιτητικού κινήματος, με το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο πλευρό τους, δείχνει τη δύναμη που έχει ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας!

Το σωματείο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνθήκες με τις οποίες ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σήμερα οι φοιτητές καθώς ένα μεγάλο κομμάτι τους είναι συνάδελφοί μας στον κλάδο του εμπορίου. Γνωρίζουμε τις αγωνίες τους, την κοπιαστική προσπάθεια που κάνουν για μπορέσουν να συνδυάσουν δουλεία με τους χειρότερους όρους και σπουδές. Μαζί παλεύουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα ωράρια, τους μισθούς, τις άδειες μας.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για ένα Πανεπιστήμιο που δεν θα συμβαδίζει με την καταστολή και την υποβάθμιση των σπουδών, αλλά με την ολόπλευρη μόρφωση και τη φοιτητική μέριμνα. Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών στον αγώνα που σήμερα δίνουν απέναντι στα σχέδια της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους που μεθοδεύουν την υποχρηματοδότηση των σπουδών τους, την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, την απαξίωση των πτυχίων τους και στρώνουν τον δρόμο για να οξύνεται ο κρατικός αυταρχισμός προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Απευθυνόμαστε στους χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται στο εμπόριο, σε καταστήματα και αποθήκες, να δώσουμε ακόμα μια ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη μπορούν να αποτελέσουν βήμα καταδίκης των κυβερνητικών σχεδιασμών, με την εκλογή περισσότερων αγωνιστών φοιτητών στα ΔΣ των συλλόγων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά!

· Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές! Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ!

· Ο νέος νόμος – πλαίσιο να μην κατατεθεί! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών.

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio