Δ.Τ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 3 Φλεβάρη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και ο Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω στο κατάστημα της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που εργάζεται συναδέλφισσα με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι καταγγελίες στα σωματεία του τελευταίου μόνο διαστήματος είναι η πιο τρανή απόδειξη και επιβεβαιώνουν την ασυδοσία των εργοδοτών. Μας θεωρούν βάρος αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υγείας, αν αρρωσταίνουμε, αν αποφασίσουμε να κάνουμε οικογένεια.

Αρχές Γενάρη ο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος ΑΒ ανακοίνωσε στη συναδέλφισσα ότι απολύεται με την αιτιολογία ότι ” δεν τηρεί τις διαδικασίες “. Η συναδέλφισσα δεν αποδέχτηκε την απόλυση της και ήρθε σε επαφή με το σωματείο της διεκδικώντας το δικαίωμα της στην εργασία και να σταματήσει η πίεση και η αυταρχική συμπεριφορά απέναντι της και απέναντι σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο της.

Τα σωματεία στην παρέμβαση τους απαίτησαν να σταματήσει κάθε προσπάθεια απόλυσης της συναδέλφισσας και να μεριμνήσει η εργοδοσία ώστε να μην επιβαρύνεται η υγεία της από τις συνθήκες εργασίας. Επίσης ζήτησε να τηρείται το σύστημα βαρδιών, να δίνονται τα ρεπό, το διάλλειμα και οι άδειες στους εργαζόμενους όχι όποτε βολεύει την εργοδοσία, να υπάρχουν σκαμπό στα ταμεία και σε όλα τα πόστα.

Η διεύθυνση του καταστήματος απέναντι στους εκπροσώπους των σωματείων αρκέστηκε στο ότι δεν μπορεί να πάρει θέση λόγω προσωπικών δεδομένων!

Οι εκπρόσωποι των σωματείων στη συζήτηση με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει μέσα σε κάθε κατάστημα η φωνή των σωματείων και η αλληλεγγύη απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και εργοδοσία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio