Σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας: Για την απεργία στις 7 Μάη στην Πάτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας χαιρετίζει τους δεκάδες εμποροϋπάλληλους στην Πάτρα που με τη στάση τους κατάφεραν να πιέσουν την εργοδοσία να κλείσει τα λιγοστά καταστήματα που ήταν ανοικτά στο κέντρο της Πάτρας, την Κυριακή 7 Μάη, μέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις.
Με την μαχητική στάση μας από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο πλευρό του σωματείου μας και απο κοινού με τους μικρομεσαίους εμπόρους δείξαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της κυριακής αργίας, μιας ιστορικής, αιματοβαμμένης κατάκτησης που έχει η εργατική τάξη από τον προηγούμενο αιώνα.
Συνεχίζουμε τη δράση μας ανυποχώρητα απαιτώντας την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακής αργίας, με μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια.
Το επόμενο αγωνιστικό μας βήμα είναι η απεργία στις 17 Μάη, μια απεργία που γίνεται μπροστά στην ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εξελίσεται στον καλύτερο μαθητή των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενισχύσει την άγρια φοροληστεία, που αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα. Φέρνει νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις. Ψαλιδίζει κι άλλο τα επιδόματα ανεργίας και καταργεί της Κυριακή αργία.
Για να αντιπαλέψουμε όλα αυτά πρέπει να σημάνει συναγερμός. Πρέπει να τους τρομάξει η μαζικότητα της απεργίας στις 17 Μάη. 
Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio