Aνακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ για τη σημερινή 3η απόπειρα της πλειοψηφίας να φέρει την εργοδοσία μέσα στα σωματεία

Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά!

Όταν υπηρετείς μέχρι κεραίας τη μεγαλοεργοδοσία και τα αφεντικά ο κατήφορος δεν έχει φρένα. Με αυτούς (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) που έφεραν μπράβους και ποινικούς μέσα στις εργατικές διαδικασίες, όταν είδε τους φουσκωτούς σχεδόν όλο το σώμα του συνεδρίου αλλά και όλη η χώρα αλλά αυτοί το αρνούνται και το προσπερνούν, δεν έχεις να συζητήσεις πολλά γύρω από την αλήθεια και το ψέμα. Πριν μία εβδομάδα πραγματοποίησαν δεύτερο συνέδριο μαϊμού χαρακτηριστικό των γενικότερων διαδικασιών τους και σήμερα στην 3η απόπειρα για να επιβάλουν τους εργοδότες μέσα στις εργατικές οργανώσεις, έπιασαν πάτο!

Οργάνωσαν δύο συνέδρια σε εργάσιμες μέρες μετακυλώντας το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή των συνέδρων, στις τσέπες τους! Δεκάδες εργαζόμενοι-αντιπρόσωποι με βάση αυτήν την άθλια απόφαση αντικειμενικά αποκλείονταν αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εργοδοτικούς μηχανισμούς. Άλλωστε η βάση και η δεξαμενή τους είναι το σύνολο των golden boys που κυριαρχούν σε όλα τα σωματεία που πλειοψηφούν, στα σωματεία μιας χρήσης-εργοστάσια παραγωγής αντιπροσώπων. Το κάλεσμα για τα επαναληπτικά συνέδρια αφορούσαν λίγους και εκλεκτούς.

Σε αρκετά σωματεία δεν έφτασε καν το ειδοποιητήριο mail που πλέον έχει υποκαταστήσει κάθε συλλογικό όργανο. Όταν βέβαια προαναγγέλλεις υποψηφιότητες για την εφορευτική μέσω mail, είναι γενικά εμφανές για το τι είδους συνέδρια θέλουν να κάνουν. Συνέδρια μόνο για τα κουκιά, μόνο για να εκλεγούν, χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζόμενων, τις ανησυχίες τους, με διαδικασίες που δεν προέβλεπαν καν ομιλίες. Και πώς να συζητήσουν για αυτά όταν τα ίδια τους τα μέλη, απαιτούν και επιβάλουν στους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά και παίρνουν 300€, όταν τους καλούν σε εγρήγορση για τον κάθε ρουφιάνο-μυστικό επισκέπτη. Ξαναθυμίζουμε ότι αυτά είναι τα μέλη τους και να τα χαίρονται.

Πληβείοι και πατρίκιοι!

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα κονδύλια που αξιοποιήθηκαν για τη μεταφορά, τη διαμονή και τη διατροφή τριψήφιου αριθμού αντιπροσώπων, με διανυκτέρευση από χθες στα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου Caravel. Δηλαδή για ένα εργατικό συνέδριο Ομοσπονδίας, ανάμεσα στους αντιπροσώπους υπήρχαν πραγματικές διαφορές που υποσκάπτουν βασικές δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς δεκάδες αντιπρόσωποι απ’ όλη τη χώρα μέσα σε μια βδομάδα έβαλαν δύο φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμμετάσχουν και παράτησαν μεροκάματα και την εργασία τους (όσοι τα κατάφεραν) και από την άλλη συνδικαλιστικός τουρισμός από λεφτά τάχα των παρατάξεων, κάποιων χιλιάδων ευρώ. Η κάνουλα άνοιξε βαθιά για να συμμετάσχει η εργοδοσία με φυσική παρουσία σε αυτό το συνέδριο.

Απίστευτα και όμως αληθινά!

Αυτοί που ανακαλύπτουν βία και τραμπουκισμούς σήμερα σε αντίθεση με την πραγματικότητα αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, προσπαθούν να κρύψουν τις βρωμιές τους. Να κρύψουν πως για μια ακόμα φορά οι κάρτες των αντιπροσώπων είχαν κάνει φτερά από την προηγούμενη μέρα, ότι είχαν κλείσει δεύτερο δωμάτιο σε άλλο όροφο πέρα από την «επίσημα» κλεισμένη αίθουσα, για να κάνουν τις εκλογές στα κλεφτά. Κυρίως όμως να κρύψουν τη βαθιά σχέση τους με την εργοδοσία, τα αμέτρητα golden boys που έχουν μέσα στις γραμμές τους. Ξεχωριστή, γραφική παρουσία ο εργοδότης-πρόεδρος της ΟΙΥΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Καραγεωργόπουλος, με την εμπλοκή και τη συμμετοχή του σε κάθε είδους επιχείρηση αλλά και με τα περισσότερα σωματεία-σφραγίδες που φέρνουν στην ΟΙΥΕ, μπλεγμένα με προγράμματα κατάρτισης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με την ανάλογη φυσικά «προμήθεια».

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, οι εργατικές-λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων!

Ούτε με μπράβους ούτε με εργοδοσία, χέρι δε θα βάλετε μες στα σωματεία!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν πλέον στην Καλαμάτα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio