Ανακοίνωση της Ένωσης ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ • 10πμ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)

Είμαστε Με Την Πλευρά Των Λαών

Για Έναν Κόσμο Χωρίς Εκμετάλλευση, Φτώχεια Και Πολέμους

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/4 με τη συμμετοχή σωματείων που διοργάνωσαν την απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας στις 6 Απριλίου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της απεργίας και η συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης μας ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας, για την διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενάντια στις συνέπειες αυτής της εμπλοκής.

Η συμμετοχή συναδέλφων από πολλούς χώρους δουλειάς στην απεργία και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας έδωσε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην επίθεση της εργοδοσίας, στις λογικές αναμονής που καλλιεργούνται. Καθοριστικό ρόλο για αυτή τη συμμετοχή είχε η πλούσια δραστηριότητα που προηγήθηκε της απεργία μεσυνεδριάσεις ΔΣ των σωματείων, πραγματοποίηση Συνελεύσεων, συσκέψεων κτλ, περιοδειών και εξορμήσεωναλλά και οι απεργιακές φρουρές σε χώρους δουλειάς.

Τα ΔΣ των σωματείων θα αποτιμήσουν πιο συγκεκριμένα την Απεργία στους χώρους ευθύνης τους, σχεδιάζοντας τη συνέχεια των δράσεων – διεκδικήσεων.

Επόμενος μεγάλος σταθμός της κοινής μας δράσης θα είναι ο αγωνιστικός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία του Νομού να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Να οργανώσουν δραστηριότητες για την Πρωτομαγιά με σκοπό να γνωρίζουν περισσότεροι και ιδιαίτερα νέοι συνάδελφοι το πραγματικό περιεχόμενό της.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες – κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες καθώς και ο ορισμός οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ (ιχθυοκαλλιεργειών), Σωματείο Εργαζομένων HQF Εύβοιας (ΜΙΜΙΚΟΣ), Σωματείο Εργαζομένων Galenica, Σωματείο Εργαζομένων Κελαϊδίτη ΕΠΕ – Σκαλέζα – Μαζαράκι, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΡΟΖΩΗ, Σωματείο Εργαζομένων ΑΙΓΙΣ, Σωματείο Εργαζομένων Κελαϊδίτη ΑΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio